Tuulilasi

Kialta luvassa lähitulevaisuudessa jopa Porschen haastaja


Kian vuonna 2011 esittelemä konseptiauto Kia GT Concept on näkemässä Autoexpressin mukaan päivänvalon vuonna 2017.
Kuvat Kia

GT Concept on isokokoinen neliovinen coupe, jota kaavaillaan Porsche Panameran edullisemmaksi versioksi. Kiaa lähellä olevien lähteiden mukaan auton alkuperäinen julkistus piti tapahtua jo ensi vuonna, mutta venynee nyt vuoden 2017 puolelle.

Lähteiden mukaan Kian päämuotoilija Peter Schreyer olisi jo viimeistellyt auton ulkoilmeen, joka lainaa paljon Frankfurtissa vuonna 2011 esitellystä konseptista. Myös moottorivalikoiman pitäisi vastata auton rohkeaan ulkoilmeeseen, kerrotaan Autoexpressissä.

Tarjolla on näillä näkymin joukko neli- ja kuusisylinterisiä bensiini- ja dieselmoottoreita. Luvassa voisi myös olla jopa iso V8, joka saattaa tosin jäädä Yhdysvaltojen markkinoiden yksinoikeudeksi.

Kian toisen urheilullisen konseptin, GT4 Stingerin, tulevaisuus on kuitenkin epävarmempi. Toyota GT86:n kilpailijaksi asemoitu takavetoinen Coupe on sellainen auto, jonka haluttaisiin nähdä valmistuvan Kialla, muttei vielä ole varmaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 6.8.2015