Tuulilasi

Kia vilautti aivan uutta Rioa – Suomeen ensi vuonna


Kia on paljastanut ensimmäiset piirroskuvat seuraavan sukupolven b-segmentin mallistaan Riosta. Suurelle yleisölle auton ensiesittely tapahtuu Pariisin autonäyttelyssä.
Teksti Max Lange

Nykyinen Kia Rio esiteltiin jo vuonna 2011, mutta erittäin onnistuneen muotoilunsa ansiosta auto on pysynyt tuoreena vielä tähänkin päivään saakka. Esimerkiksi Suomessa Rio on pysytellyt yhtenä Kian myydyimpänä malleina vielä vuoden 2016 puolella. Rion muodot olikin loihtinut saksalainen Peter Schreyer.

Piirroskuvien perusteella uusi Rio säilyttää edeltäjänsä modernit muodot. Kian mukaan auton etuylitystä ja konepeltiä kasvatetaan nykyisestä. Lisäksi akseliväli pitenee aiemmasta, tällä haetaan suurempia sisätiloja. Kia kehuu myös voimakasta c-pilaria, joka erottuu edukseen auton kylkilinjasta.

Jos ohjaamon piirroskuva pitää yhtään paikkansa todellisessa tuotantoversiossa, on Rion kabiini varsin modernin näköinen. Elementtejä on lainattu ainakin Audilta, mikä ei ole lainkaan huono asia. Edistyminen ohjaamon laatuvaikutelmassa tekee vain korealaisille hyvää.

Täysin uuden Rion tuotanto käynnistyy vielä vuoden 2016 loppupuolella, mutta ensimmäiset autot Suomeen ehtivät vasta ensi vuoden puolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 24.8.2016