Tuulilasi

Kia vilauttaa uutta katumaasturiaan – jatkaa rohkeaa linjaa

Kia on paljastanut ensimmäiset piirroskuvat uudesta Sportagesta, joka esitellään virallisesti ensi kuussa Frankfurtin autonäyttelyssä.
Teksti Max Lange
Kuvat Kia

Uusien piirroskuvien perusteella Sportage jatkaa muotoilussaan rohkeaa linjaa, jota nykyinen vuonna 2010 esitelty Sportage myös edustaa. Auton muodoista oli vastannut jo tuolloin saksalainen ja Audilla mainetta niittänyt Peter Schreyer.

Sportagen tavaramerkiksi noussut korkea ikkunalinja on nähtävissä myös tässä uudessa mallissa. Keulassa on kuitenkin nähtävissä selkeästi uusia muotoja.

Ohjaamoilmeestä pystyy myös jo päättelemään kuvien perusteella melko paljon. Keskikonsolia on taivutettu hieman kuljettajan ympärille ja sen keskellä on isokokoinen multimedianäyttö. Piirroksien perusteella ohjaamo vaikuttaa erittäin korkealuokkaiselta.

Auton tekniikasta ei oikeastaan vielä tiedetä muuta kuin, että se perustuu samalle pohjalevylle kuin äskettäin esitelty uusi Hyundai Tucson.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 17.8.2015
Kommentoi »