Tuulilasi

Kia vahvisti: Uusi Ceed julkistetaan Genevessä - nämä mallit ensin myyntiin


Seuraavan sukupolven Kia Ceed tullaan esittelemään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa. Mallin tuotantoon tulevat hatchback, farmari sekä virtaviivainen shooting brake.
Kuvat Kia

Kian mukaan Genevessä esitellään malleista kaksi, hatchback sekä jompikumpi kahdesta muusta. Autocarin mukaan se tulee olemaan farmari, sillä sen pitäisi olla hatchbackin lisäksi kaupoissa jo syksyllä. Sen sijaan shooting brake on tulossa vasta vuonna 2019. Se esiteltäneen kesällä.

Kia on julkistanut yhden luonnospiirroksen (kuvassamme) hatchbackistaan. Sen mukaan autossa on entistä aggressiivisempi keula ja virtaviivaisemmat ikkunalinjat, jotka kapenevat etupäätä kohti.

Edellisen sukupolven Ceed oli myynnissä kuusi vuotta. Uudet moottorit täyttävät syksyllä voimaan tulevat uudet päästövaatimukset. Uudet moottorit korvaavat nykyiset nelisylinteriset turbomoottorit. Ceediin tulee tarjolle myös nyt jo Riossa ja Picantossa oleva 1,0-litrainen kolmesylinterinen turbo. Ja vaikka dieselit pudotettiin pois uuden Rion ja Vengan valikoimista, Ceediin sellainen on tulossa.

Julkaistu: 6.2.2018