Tuulilasi

Kia tuotti pettymyksen – "katseita kääntävä" sportti ei tulekaan tuotantoonKia tuotti pettymyksen – "katseita kääntävä" sportti ei tulekaan tuotantoon

Tätä herkkua ei tulekaan tarjolle.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Kia

Kia esitteli vuoden alussa Detroitin autonäyttelyssä GT4 Stringer -konseptin.

GT4 Stringer oli takavetoinen sporttikonsepti, jonka pellin alla hyrräsi 2-litrainen 315 hevosvoimaa tuottava moottori.

Keulalla komeili Kian "tiikerisäleikkö" ja led-valot sekä alareunassa hiilikuidusta valmistettu ilmanohjain. Vaihteistona toimi 6-portainen manuaali, ja renkaat olivat Pirellin P-Zerot (275/35R20) 20-tuumaisilla vanteilla.

2+2 -paikkainen sportti oli suunniteltu yhtiön Kalifornian suunnittelutiimin toimesta, ja tavoitteena oli yhtiön mukaan luoda "katseita kerääviä muotoja" sekä "mahtava ajonautinto niin radalla kuin kadullakin".

Urheiluauton vihjailtiin jopa olevan lähes valmis tuotantoon. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole.

Kian markkinointipomo Lee Soon-am kertoo Automotive Newsille, että korealaismerkin täytyy ensin vahvistaa brändiään ja mainettaan. vasta tämän jälkeen se on valmis tuomaan markkinoille erikoisempia malleja pienillä tuotantomäärillä.

"Määrä on pieni ja silloin emme voi vahvistaa brändikuvaa kunnolla", Lee toteaa.

"Haluamme ensin rakentaa brändimme tietylle tasolle. Vasta sitten voimme maksimoida uuden mallin lanseerauksen mahdollisuudet."

Uusin lausunto vihjaa korealaisyhtiön sisällä olevan erimielisyyksiä linjauksista. Aiemmin muotoilujohtaja Peter Schreyer on todennut, että Kia tarvitsisi mallistoonsa pikkusportin. Tämä tulkittiin vahvasti vihjeeksi siitä, että GT4 Stringer tulisi tuotantoon.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 13.5.2014