Tuulilasi

Kia tuo vanhan sähköautomallinsa myös Suomeen − monipuolistaa Suomen sähköautotarjontaa


Kia tuo tila-auto Soulistaan sähköautoversion Suomen markkinoille. Tämä tapahtuu tosin monta vuotta mallin lanseerauksen jälkeen.
Teksti Max Lange
Kuvat Kia

Kia Soul EV:ssä on 30 kWh akusto, jonka turvin auton virallinen toimintamatka on 250 kilometriä. Todellinen toimintamatka jäänee 150−200 kilometrin välimaastoon. Soulin sähkömoottori tuottaa 111 hevosvoimaa ja 285 Nm vääntöä, mitkä ovat normaalia lukemia nykypäivän sähköautoille.

Soulin korkean ja tila-automaisen rakenteen vuoksi sen akut on sijoitettu lattian alle. Tämä tarkoittaa, että auton matkustamo- ja tavaratilasta ei ole jouduttu paljoakaan tinkimään. Akun sijainti tarkoittaa myös, että Soulin painopiste on todella alhaalla.

Soul EV on kuitenkin ollut markkinoilla vuodesta 2015 ja sitä on käytetty eri markkinoilla tiukkojen päästötavoitteiden saavuttamiseen. Norjassa autoa on kuitenkin myyty varsin hyvin − yli 6000 kappaletta. Kialta on tulossa täyssähköversiot myös Nirosta sekä viimeisimpien tietojen mukaan myös uudesta Stonic-katumaasturista.

Kia tarjoaa 7 vuoden takuun kaikille uusille autoille. Takuu kattaa myös Soul EV:n akuston. Kia Soul EV -malliston hinnat alkavat 35 490 eurosta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 9.6.2017