Tuulilasi

Kia-suosikki uudistuu kevyesti


Kian maailmanlaajuisesti myydyin automalli Rio uudistuu.
Kuvat Kia

Kia myi 471 000 Rioa vuonna 2013. Tämä B-segmentin malli on suosittu myös Euroopassa, jossa sitä myytiin viime vuonna 56 821 kappaletta.

Suomessa Rio oli tämän vuoden elokuussa Suomen kuudenneksi rekisteröidyin automalli kaikki segmentit huomioiden.

Vuoden 2015 Kia Rio on uudistunut ulko- ja sisäpuolelta säilyttäen ominaispiirteensä. Uudistuneen Rion ulkoisia tunnusmerkkejä ovat uudelleenmuotoiltu etupuskuri, sumuvalot ja päivitetty etusäleikkö. Uudistuneen ulkomuodon täydentää uusi takapuskuri.

Rio on saanut uudistuneen sisäilmeen kromisista somisteista ja uudesta audiolaitteesta. Digitaalinen radio ja uuden sukupolven navigointijärjestelmä 7 tuuman näytöllä, tehokkaammalla prosessorilla ja nopeammalla reitin laskennalla ovat vuosimallin 2015 Rion uusia varusteita.

Rio on saatavana neljällä moottorivaihtoehdolla (75-109 hv). Vaihteistoina ovat 5- ja 6-vaihteiset manuaalivaihteistot sekä automaattivaihteisto. Kaikkiin moottoreihin on saatavana ISG-sammutusautomatiikka (Idle Stop and Go).

Suomeen uudistunut Kia Rio saapuu ensi vuoden alussa. Auto esitellään Pariisin autonäyttelyssä lokakuun alussa, joten yllä kuvassa vielä nykymalliston Rio.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 24.9.2014