Tuulilasi

Kia Stingerille kaksijakoisia arvosanoja ANCAP-testissä


Massiivisesti hypetetty Kia Stinger on saanut Australaasian eli Australian, Oseanian, Uusi-Guinean ja Indonesian itäiset saaret sisältävän alueen ANCAP:in törmäystesteissä hyvin kiistanalaisia arvosanoja.
Kuvat Kia

Mallistosta Stingerin Si ja kaikki GT-mallit saivat täydet viisi tähteä, mutta nelisylinterinen 200S ja 330S V6, saivat ainoastaan kolme tähteä. Car Advicen mukaan syynä ovat aktiiviset turvalaitteet, joita ei kolme tähteä saaneissa malleissa ole.

“Autonominen hätäjarrutusavustin ja kaistanpitoavustin puuttuvat näistä malleista, ne vähensivät turvallisuusavustuspisteitä 25 %”, valottaa ANCAP:in pääjohtaja James Goodwin.

”Asiakkaat täällä Australaasiassa tuntevat varmasti pettymystä, kun heidän tilaamistaan malleista on jätetty pois nämä tärkeät turvallisuusavustimet. Tulemme informoimaan Kiaa, että se tarjoaisi kaikissa malleissaan kaikilla alueilla samat avustimet jatkossa.”

Kyseiset avustimet on kaikissa Kia Stingerin malleissa, joita myydään Euroopassa.

Kia Stingerien ANCAP-luokitukset:

Kia Stinger 200S – kolme tähteä Kia Stinger 200Si – viisi tähteä Kia Stinger GT-Line – viisi tähteä Kia Stinger 330S – kolme tähteä Kia Stinger 330Si – viisi tähteä Kia Stinger GT – viisi tähteä

Julkaistu: 14.12.2017