Tuulilasi

Kia Stinger sai hinnat Suomessa


Kian uusi lippulaivamalli, ylellinen Stinger on saapunut Suomeen. Stinger huipentaa Kian kaikkien aikojen vuoden, joka on sisältänyt myyntiennätyksiä sekä peräti neljän uuden automallin esittelyn.
Kuvat Kia Press

Näistä Stinger ja marraskuussa Suomessa esiteltävä Stonic ovat täysin uusia malleja. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla esitellyt uuden sukupolven Rio- ja Picanto-mallit puolestaan ovat segmenttiensä kestosuosikkeja. Näiden lisäksi Kia on lanseerannut vuoden aikana suosituista Niro ja Optima Sportswagon -malleista ladattavat hybridiversiot. Sähköauto Soul EV esiteltiin niin ikään Suomessa.

 Kulunut vuosi on ollut Kialle menestyksekäs. Kia rikkoi ensimmäisen kerran yhtiön historiassa 250 000 kappaleen rajapyykin Euroopassa ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. 

Suomeen saapunut Stinger on jalostettu vuonna 2011 esitellystä urheilullisesta GT-konseptimallista. Euroopassa suunniteltu ja muotoiltu Stinger on aito gran turismo. Sen muotoilusta on vastannut Kian maineikas muotoilujohtajaPeter Schreyer. 

Stinger on Kian kaikkien aikojen tehokkain ja nopein tuotantomalli. Huippuversio Stinger GT on varustettu 3,3-litraisella tuplaturbo V6-moottorilla (370 hv). Stinger GT kiihtyy 4,9 sekunnissa 0­–100 km/h. Auton huippunopeus on 270 km/h. Stinger on saatavana joko taka- tai nelivetoisina versioina. Stingerin ajettavuudesta on vastannut Albert Biermann, jolla on vahvat ansiot suorituskykyisten autojen kehittäjänä. Hän vastasi ennen Kialle siirtymisestään BMW:n M-sarjan autojen kehitystyöstä.

 Stinger kävi läpi vaativan kehitysohjelman ennen tuotannon aloittamista. Kia kehitti Stingeriä systemaattisesti yhdellä maailman tunnetuimmalla moottoriradalla Saksan Nürburgringillä. Jokaisella Stingerin prototyyppiversiolla ajettiin vaativuudestaan tunnetulla Nordschleifella 10 000 kilometrin testiajo. Kia on ajanut Stingerillä Nürburgringin lisäksi yli 1,1 miljoonaa testikilometriä. Autoa on testattu myös talviolosuhteissa Ruotsin Lapissa.

Stinger tulee Suomessa saataville kolmella eri varustetasolla: Business Premium, GT-Line ja GT. Moottorivaihtoehtoja on niin ikään kolme: 2.0 T-GDI bensiiniturbomoottori (255 hv), 2.2 CRDi -dieselmoottori (200 hv) sekä 3.3 T-GDI -bensiiniturbomoottori (370 hv). Stinger on saatavana sekä taka että nelivetoisina versioina. Voimalinja on aina varustettu Kian uudella 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Kuljettajalla on valittavanaan viisi eri ajotilaa: Smart, Eco, Comfort, Sport ja Sport+.

 Kia Stingerin hinnat alkavat 49 990 eurosta.

(Lähde: Kia Motors)

Julkaistu: 16.10.2017