Tuulilasi

Kia Soul sai uuden nuoruuden


Kian urbaanicruiseri Soul on nuorentunut kirjaimellisesti silmissä. Auton ensiesittely kansainväliselle lehdistölle käynnistyi tällä viikolla Sisiliassa, ja me olimme mukana ensimmäisten joukossa.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Timo Nurmi

Soulin ulkonäkö on edeltäjämallia särmikkäämpi, ja mitoissakin on tapahtunut muutoksia. Auto on nyt 20 mm pidempi, mutta 10 mm matalampi kuin vuonna 2008 ensiesitelty ensimmäisen sukupolven Soul.

Tehtaan mukaan kaikki koripaneelit ovat uusia, ja myös auton sisusta on uudistettu voimallisesti. Ultra- ja suurlujuusterästen aiempaa laajemman käytön takia auton kori on merkittävästi vääntöjäykempi kuin edeltäjässä.

Varustelistaa on kohennettu, ja Soulin varustevalikoimaan kuuluvat nyt mm. pysäköintiavustin, kaistavahti sekä tuuletetut etuistuimet.

Moottorivalikoimassa on kaksi voimanlähdettä, 1,6-litrainen suorasuihkutusbensiinimoottori ja samankokoinen turbodiesel. Molemmat ovat tarjolla kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla ja yhtä monta pykälää sisältävällä automaatilla.

Uusi Soul tulee Suomessa myyntiin toukokuussa. Hinnat alkavat hieman vajaasta 21 000 eurosta. Varsinainen hinnasto on vielä viimeistelyvaiheessa.

Lisää tietoa ja ensituntumia Soulista luvassa seuraavassa Tuulilasissa (5/2014).

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 20.3.2014