Tuulilasi

Kia paljasti uuden kompaktin SUV:nsa nimen

Kia paljasti uuden kompaktin SUV:nsa nimen
On ollut jo jonkin aikaa tiedossa, että Kia on tekemässä parhaillaan uutta kompaktia SUV:ta. Nyt Kia on vahvistanut, että auton nimeksi tulee Kia Seltos.

Yksityiskohdat ja kuvat autosta Kian pitäisi julkistaa vielä tämän kuun aikana. Nimen juuret menevät Kian mukaan kreikkalaiseen mytologiaan. Celtos oli Herkuleksen poika. Miksi siis nimi ei ole Celtos? Kuulemma siksi, että S-alkukirjain kuvastaa sanoja sportiness ja speed eli urheilullisuus ja vauhti.

Mitään muita yksityiskohtia Kia ei ole autosta vielä kertonut. Joitakin tiiserikuvia autosta on nähty jo niin sisältä kuin ulkoa. Niistä näkyy ainakin iso 10.25-tuumainen kosketusnäyttö ja perinteinen Kian tiikerinkuono-etusäleikkö.

Auto on luonnosten perusteella enemmän crossover kuin SUV. Kian mukaan se onkin suunnattu nuorekkaille teknologiahenkisille kuluttajille.

Auton pitäisi olla sellainen, joka erottuu joukosta. Se ei ole helppo tehtävä, sillä kompaktien SUV:ien markkinat ovat todella suuret ja eri valmistajilla on malleja vaikka kuinka paljon.

Auton julkistus tapahtuu kesäkuun lopussa, jäämme odottelemaan lisää tiiserikuvia ennen sitä.

Julkaistu: 4.6.2019
1 kommentti