Tuulilasi

Kia paljasti ensimmäiset kuvat uudistuneesta Stinger-mallista

Kia paljasti ensimmäiset kuvat uudistuneesta Stinger-mallista
Kia on paljastanut ensimmäiset kuvat uudistuneesta Stinger-mallista. Uudistukset korostavat Stingerin gran turismo -luonnetta aiempaa lihaksikkaampine muotoineen. Urheilullisen sedanin sisätilat ovat myös entistä laadukkaammat.

Stinger esiteltiin vuonna 2017, jolloin siitä tuli Kian kaikkien aikojen tehokkain tuotantomalli (366 hv) Euroopassa. Autolla on ollut siitä lähtien iso merkitys Kian brändille. Stingerin suunnittelusta vastasivat autoteollisuuden huippunimet. Muotoilu oli Kian maineikkaan muotoilujohtaja Peter Schreyerin käsialaa. Stingerin ajettavuudesta vastasi Albert Biermann, jolla on vahvat ansiot suorituskykyisten autojen kehittäjänä. Hän vastasi ennen Kialle siirtymisestään BMW:n M-sarjan autojen kehitystyöstä.

Uudistunut Stinger esitellään aluksi Korean markkinoilla. Auto saapuu Eurooppaan tämän vuoden lopussa.

”Stinger edustaa tyylikkyyttä, mukavuutta sekä käyttävyyttä. Auto on loistava pitkän matkan ajossa. Päivitetty malli perustuu kolme vuotta sitten esittelemäämme gran turismo -muotoiluun. Auto on saanut lisää hohdokkuutta ja sen läsnäoloa tiehen on lisätty. Myös auton sisätiloja on parannettu”, sanoo muotoilusta vastaava Kia Motors Corporationin varatoimitusjohtaja Karim Habib.

Kia kertoo uudistetun Stingerin voimalinjavaihtoehdoista lisää lähiaikoina.

Julkaistu: 18.8.2020
4 kommenttia