Tuulilasi

Kia julkisti kuvat uudesta ylellisestä Carnivalista - jopa 11 matkustajalle!

Kia julkisti kuvat uudesta ylellisestä Carnivalista - jopa 11 matkustajalle!
Auto tulee myyntiin Koreassa jo tämän vuoden puolella. Vielä ei ole tietoa, mille markkina-alueille se lopulta tulee. Suomeen tuskin kuitenkaan.

Kia kutsuu isoa laivaansa nimellä Grand Utility Vehicle vahvistaakseen mielikuvaa auton korkeatasoisuudesta ja valtavista sisätiloista. Melkoisesta laivasta onkin kyse.

Kyseessä on automallin neljäs sukupolvi, käytännössä se on kasvanut koko joka kerta. Nyt oltaneen jo äärirajoilla. Carnival on tehty samalle uudelle alustalle kuin Kia Sorento, mikä mahdollistaa myös hybridien tekemisen, mutta sellaista Kia ei ole ainakaan vielä vahvistanut.

Eri lähteiden mukaan mahdolliseen hybridiin tulisi Hyundai Motorsin 2,0-litrainen nelisylinterinen bensamoottori ja sähkömoottori, joiden yhteisteho olisi 230 hv.

Vaihtoehtoina on myös mainittu 280-heppainen ja 3,5-litrainen V6-bensakone sekä 2,2-litrainen diesel, josta irtoaisi 202 heppaa. Dieselin vääntömomentti olisi huikeat 440 Nm.

Hiukan markkina-alueesta riippuen autossa on jopa 11 matkustajan paikat, toisilla markkina-alueilla 8. Varsin muhkeasta laitteesta on siis kyse.

Julkaistu: 19.8.2020
2 kommenttia