Tuulilasi

Kia ja Hyundai palaamassa isojen SUV:ien segmenttiinKia ja Hyundai palaamassa isojen SUV:ien segmenttiin

Hyundai ja Kia ovat selkeästi palaamassa takaisin isokokoisten SUV:ien valmistamiseen. Ainakin kaksi poikkeuksellisen isoa katumaasturia on jo nähty salakuvissa.
Kuvat Kia

Toinen niistä on Kia Telluride, jonka konsepti nähtiin jo Detroitin autonäyttelyssä 2016. Siitä asti on spekuloitu Telluriden tuotantoaikataululla, mutta Kia ei ole vahvistanut vielä mitään.

Hyundain uuden ison SUV:in nimestä ei ole tietoa, se rakennetaan samalle alustalle kuin Telluride. Siitä tulee Hyundain suurin SUV sitten 2013 mallistosta pudotetun Veracruzin. Kumpaankin autoon on tulossa kolme penkkiriviä seitsemälle matkustajalle.

Telluride on taas suurin Kian auto sitten lyhyeksi jääneen Borregon, joka piipahti markkinoilla 2008. Siinä oli Kian ensimmäinen V8-moottori, mutta samaan aikaan polttoaineiden hinnat nousivat rajusti ja myynti jäi erittäin vähäiseksi.

Isojen crossoverin myynti kasvoi Yhdysvalloissa vuonna 2017 noin 15 prosenttia, segmentti on tällä hetkellä kovassa nousussa, joka tuntuu vain jatkuvan; alkuvuoden aikana myynti on kasvanut jälleen 14 %.

Julkaistu: 7.3.2018