Tuulilasi

Kia investoimassa vetyautoihin – dieselit taka-alalle


Kia on kertonut järjestämässään mediatapahtumassa Koreassa, että merkki aikoo keskittyä jatkossa vetyautoihin dieseleiden ja täyssähköautojen kustannuksella.
Teksti Max Lange
Kuvat Max Lange

Kian teknillisen puolen johtaja Albert Biermann vahvisti merkin tulevan suunnan puhuessaan toimittajille Namyangissa Etelä-Koreassa. Toimittajat olivat kysyneet, tuleeko Kialta Teslan haastaja.

Biermann kertoo Autoexpressin haastattelussa, että he eivät kehitä tällä hetkellä mahdollista haastajaa Teslalle, mutta palaavat asiaan mahdollisesti myöhemmässä vaiheessa ajan ollessa kypsä. Kialla on oma ekoautojen voimalinjoja kehittävä keskus, joka parhaillaan työstää polttokennoautoa.

Kian tuleva polttokennoauto jakanee tekniikkansa pääosin konsernisisaren Hyundain vetyautojen kanssa. Hyundai on ollut yksi polttokennotekniikan pioneereista jo monen vuoden ajan.

Dieseleihin korealaiset eivät enää halua investoida VW:n päästöskandaalin takia. Sen sijaan yrityksen fokus on siirtynyt vaihtoehtoisiin voimanlähteitä käyttäviin malleihin, kuten hybrideihin ja vetyautoihin, toteaa Biermann.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 1.8.2016