Tuulilasi

Kia esittelee Genevessä pelkästään sähkö- ja hybridiautoja

Kia esittelee Genevessä pelkästään sähkö- ja hybridiautoja
Kia Motorsin osasto Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä koostuu tänä vuonna pelkästään hybridi- ja sähköautoista. Tällä Kia haluaa osoittaa edelläkävijyyttään jatkuvasi sähköistyvillä automarkkinoilla.
Julkaistu: 5.3.2019

Genevessä esitellään tänään Kian täyssähköinen Imagine by Kia -konseptiauto. Se saa maailman ensiesittelynsä samalla, kun täyssähköinen e-Soul saapuu ensi kertaa näytteille Eurooppaan. Myös Niron hybridi- ja pistokehybridimalleista esitellään uudistuneet versiot. Kian osastolla on näin ollen ainoastaan hybridi- ja sähköautoja.

"Mallistomme sähköistyminen on olennainen osa Kian kasvustrategiaa Euroopassa ja maailmanlaajuisesti", kertoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

”Muiden autonvalmistajien vasta puhuessa sähköistysaikeistaan, Kian Euroopan-myynnissä sähköautojen merkitys on kasvanut jo vuosien ajan. Tällä hetkellä Euroopassa myymistämme autoista joka kahdeksas auto liikkuu sähköllä. Kun tänään esittelemme uuden e-Soulin sekä Niron uudet hybridimallit, kasvumme sähköautojen markkinoilla jatkuu”, Herrera painottaa.

Kia esittelee Genevessä myös uuden UVO CONNECT -telematiikkajärjestelmänsä, joka on saatavana e-Souliin ja Niron hybridimalleihin. Liitettävyyden mahdollistava teknologia on myöhemmin tulossa saataville myös muihin Kian malleihin.

Maailman ensiesittelyssä sähkökonsepti

Tänään Genevessä paljastettu Imagine by Kia -konseptiauto on suunniteltu Kian Euroopan suunnittelukeskuksessa Frankfurtissa.

"Halusimme suunnitella täyssähköisen auton, joka ei ainoastaan ratkaisisi kaikkia sähköautoiluun liitettyjä huolia toimintasäteestä, latauspaikoista ja ajamisen nautinnosta, vaan lisäksi keräisi katseita ja nostaisi ajajan ihon kananlihalle", kertoo Kia Motors Europen suunnittelujohtaja Gregory Guillaume.

"Mutta autoa ei tehty vain saadaksemme sydämesi sykkimään. Se kertoo myös ihmislähtöisestä ja kokonaisvaltaisesta tavastamme lähestyä liikenteen sähköistämistä."

Uusi Imagine by Kia kiteyttää Kian sähköautojen suunnittelufilosofiaa, ja siinä on nähtävissä oivaltavia tulkintoja Kian nykyisestä ilmeestä. Konseptiauto muodostaa tarkoituksella täysin oman autoluokkansa, jossa on elementtejä urheiluautosta, virtaviivaisesta ja tehokkaasta perhesedanista sekä muunneltavasta crossoverista.

Kian ikoninen tunnus, “tiger nose” -keula, on saanut uudessa konseptissa myös valaistuksen ympärilleen. Uuden sähköautokonseptin tuulilasi ja katto ovat tehty yhdestä ja samasta lasipaneelista. Auton muotoilussa korostuvat myös korkeat ja atleettiset sivulinjat sekä pokkaukset.

Guillaumen muotoilutiimi pystyi hyödyntämään onnistuneesti sähköauton vähän tilaa vievän voimalinjan taaten avarat ja tyylikkäät sisätilat. Konsepti on varustettu, jopa vähän autoalan kiinnostusta koko ajan suurempiin ja suurempiin monitoiminäyttöihin ironisoiden, peräti 21:llä eri korkearesoluutioisella näytöllä. Näytöt muodostavat kojelaudassa yhtenäisen kaaren, joka takaa samalla sekä synkronisoidun että rennon yleisvaikutelman.

Genevessä esitelty Imagine by Kia ei ole tarkoitettu tuotantoon sellaisenaan, mutta sen muotoilussa on elementtejä, joita saatetaan nähdä Kian tulevissa malleissa.

Uusi e-Soul esittelyssä Euroopassa – sähköllä jopa 452 km

Kian urbaanin crossover-mallin kolmas sukupolvi on entistä erottuvampi, tehokkaampi ja edistyksellisempi. Euroopan markkinoilla autoon ei ole lainkaan tarjolla polttomoottoria. Sen uuden sukupolven akut ovat 30 prosenttia tehokkaammat kuin Euroopan sähköautojen myyntitilastojen kärkimalleissa.

Kia e-Soul on varustettu 64 kWh:n akustolla, josta riittää yhdellä latauksella energiaa 201 hv tuottavalle sähkömoottorille jopa 452 kilometrin matkalle. Kiihdytys 0–100 km/h kestää 7,6 sekuntia. Auton maksimivääntö on 395 Nm.

Vaikka e-Soulin korin muotoilu on päivitetty, sen tutun ulkonäön tunnistaa välittömästi. Uusitun matkustamon ilme on muokattavissa useiden materiaalien ja värien yhdistelmillä.

Valinnaisiin varusteisiin kuuluvat lisäksi langaton matkapuhelimen laturi, ilmastoidut etuistuimet, tuulilasinäyttö sekä huippuluokan Harman Kardon -äänentoistojärjestelmä. Keskellä e-Soulin kojelautaa on 10-tuumainen kosketusnäyttö, jonka avulla käytetään Kian uutta UVO CONNECT -telematiikkajärjestelmää. Se tarjoaa tietoa liikenteestä, säästä, matkakohteista ja pysäköintimahdollisuuksista. Lisäksi se antaa ilmoituksia akusta ja lataustilasta sekä kerää tietoa uusista latausasemista. UVO-sovelluksen kautta on mahdollista ohjata auton toimintoja myös puhelimella.

Uusi e-Soul on varustettu kaikien uusien Kia-mallien tavoin 7 vuoden takuulla, joka koskee myös akustoa.

Uudistuksia Niron hybridimalleihin

Genevessä esitellään uudet versiot Niro-crossoverin hybridi- ja pistokehybridimalleista. Niihin on tehty lukuisia uudistuksia.

Niroon tulee nyt myös Kian uusi UVO CONNECT -telematiikkajärjestelmä, joka mahdollistaa laajat liitettävyyden tuomat hyödyt.

Vuodesta 2016 lähtien Niroa on myyty yli 270 000 kappaletta, näistä Euroopassa yli 100 000 autoa. Vuonna 2018 Niro oli Euroopassa Kian viidenneksi myydyin malli, jonka myynnin kasvu oli 33 prosenttia. Myydyistä autoista oli 34 642 hybridejä ja 9 951 pistokehybridejä. Mallisto laajeni täyssähköisellä e-Nirolla vuoden 2018 lopulla.

Uudessa Nirossa on tehokas 1,6-litrainen suorasuihkutusmoottori sekä sähkömoottori, jonka parina on hybridiversiossa 1,56 kWh:n ja ladattavassa hybridissä 8,9 kWh:n litiumionipolymeeriakku. Hybridimallin hiilidioksidipäästöt yhdistetyssä ajossa ovat alhaiset, 99,8 g/km, kun taas pistokehybridin vastaavat päästöt ovat vain 31,3 g/km.

Kaupungissa pistokehybridin nollapäästöinen, täysin sähkömoottorilla suoritettava toimintamatka on yhdellä latauksella jopa 65 km ja yhdistetyssä ajossa 49 kilometriä.

Uusien Niro-mallien myynti alkaa Euroopassa toisen vuosineljänneksen aikana. Niro erottuu Euroopan hybridimarkkinoilla edukseen sen markkinoiden johtavalla 7 vuoden tai 150 000 kilometrin takuulla.

2 kommenttia