Kevin Lankinen lukiostaan: ”Ilman Märskyä en olisi voinut panostaa jääkiekkoon – Eikä minusta olisi tullut ylioppilasta”
Puheenaiheet
Kevin Lankinen lukiostaan: ”Ilman Märskyä en olisi voinut panostaa jääkiekkoon – Eikä minusta olisi tullut ylioppilasta”
MM-maalivahti Kevin Lankinen kertoi elokuun puolivälissä entisen lukionsa opiskelijoille, kuinka koulunkäynti ja jääkiekon pelaaminen on mahdollista yhdistää.
Julkaistu 1.9.2019

Jääkiekon MM-kultaa 2019 Suomeen pelannut maalivahti Kevin Lankinen kiittää vanhaa opinahjoaan, joka antoi mahdollisuuden panostaa jääkiekkoon.

Suunta varmistui, kun Kevin teki Mäkelänrinteen urheilulukion aloitettuaan ensimmäisen ammattilaissopimuksen Helsingin IFK:n kanssa.

– Ilman kouluani, Märskyä, en olisi pystynyt panostamaan jääkiekkoon kuten pystyin. Urheilulukion opinto-ohjaaja ymmärsi, ettei aktiivisesti urheileva opiskelija pysty osallistumaan kaikille kursseille. Ilman Märskyä minusta ei olisi tullut ylioppilasta.

Täysipainoinen keskittyminen on vaatinut itsekuria ja selkeää päämäärää. Niitä Kevinillä on.

– Hän on aina ollut hyvin itsenäinen ja luonut itse oman uransa, vaikka äitinä olen välillä yrittänyt antaa ohjeita. Itsenäisyys näkyi myös tämän kevään kultamenestyksen yhteydessä. Olin ylpeä siitä, miten hän osasi antaa haastattelut kolmella kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja pitää myös päänsä kylmänä. Ainoa yllätys perheelle oli se, miten hän Kaisaniemen kansanjuhlassa veti lavalla räppiä, Kevinin äiti Christa Grönlund sanoo.

Urastaan, arvoistaan ja valinnoistaan Kevin oli elokuun puolivälissä kertomassa entisen lukionsa opiskelijoille.

– Kerroin myös siitä, miten koulu ja lätkän pelaaminen ovat yhdistettävissä.

Lankisen lukupiiri

Samana päivänä Facebookissa julkistettiin Lankisen lukupiiri, johon voi liittyä tykkäämällä sivusta. Lukupiirin ensimmäinen kirja selviää 5. syyskuuta mennessä. Hanke toteutetaan yhteistyössä WSOY:n kanssa, ja muutamassa päivässä siihen oli liittynyt jo yli viisi tuhatta jäsentä.

– Meillä oli MM-kisoissa leikkimielinen lukupiiri, joka sai yllättäen siivet alleen. Kirjat ovat olleet minulle aina tärkeitä ja hyvää vastapainoa pelaamiselle. Varsinkin viiden viikon maajoukkuekuplassa lukeminen oli tärkeää henkisesti. Haluan omalla esimerkilläni innostaa nuoria lukemaan.

Kisamatkalla Kevin kertoi lukevansa Hanya Yanagiharanin Pieni elämä -romaania.

Sen paljastuttua kirjan varausjonot kirjastoissa pitenivät, ja painos myytiin kustantajalta loppuun. Järkälemäinen, yli 900-sivuinen romaani ei ole ihan kevyttä lukemista, ja Kevin myöntää, että se on hänellä vielä kesken.

Kesälukemistoon on Pienen elämän lisäksi kuulunut muita, kevyempiä teoksia.

Varsinaiset kirjavinkit hän aikoo jakaa lukupiirinsä kautta.

– Hieman huvitti se, että jonkinlaisena ihmeenä pidetään pelaajien lukemista. Mutta mahtuuhan meitä pelaajiakin moneen junaan!

Kommentoi »