Kevätmorsian Pippa Middleton saa rikkaan miehen ja kuninkaallisia häävieraita
Puheenaiheet
Kevätmorsian Pippa Middleton saa rikkaan miehen ja kuninkaallisia häävieraita
Pippa Middletonin ja James Matthewsin toukokuisissa häissä Buckleberryn kyläkirkko saa vieraakseen ystäviä, sukua, pari prinssiä ja prinsessaa. Yhtään turhaa julkkua juhlissa ei ole, ellei sellaiseksi lasketa sulhasen tositeevee-veljeä, Spenceriä. 
Julkaistu 15.4.2017

Pippa Middleton and James Matthews löysivät toisensa karibialaisesta hotellista, joka sattuu olemaan Jamesin vanhempien omistama.

Pitkään Pippa Middleton etsi ja valitsi, kokeili ja raakkasi, James Matthews vielä pidempään. Vaan nyt 33-vuotias morsian ja 41-vuotias sulho päätyvät aviopariksi toukokuun 20. päivä. Philippa Charlotte, jota tähän asti on brittimediassa tituleerattu maailman tunnetuimmaksi morsiusneidoksi, isosiskonsa Catherinen kauniiksi kaasoksi, etenee morsiameksi asti.

Juhlissa raharikkaat, vanha aateli ja kuningashuone limittyvät, kuitenkin niin, että pääpaino on Pipan ja Jamesin ystävissä ja suvussa. Windsorin hovin väki ikään kuin kruunaa tilaisuuden.

Sulhasen sukutarinoita

James Matthewsin vanhemmat ovat ensimmäisen sukupolven rahantakojia ja onnistuneita yrittäjiä, niitä joita sanotaan self made -tyypeiksi. Englannissa tyypittelyyn liittyy vähän toisenlaista leimaa kuin Amerikassa – he eivät siis ole unelman toteuttajia ja oman onnensa seppiä, vaan brittivärityksellä ihmisiä, joiden pitäisi mahdollisimman nopeasti omaksua sosieteetin tavat, aksentti ja arvot.

James on jo niin rikas, että hänen ei tarvitse esittää mitään. Hänen sijoitusneuvontabisneksensä Eden Rock Capital Managementin arvo lasketaan pariksi miljardiksi. Jamesin isänisä oli kaivosmies. David-isä siirtyi puolestaan bussibisneksen kautta luksushotellin omistajaksi ja pyörittäjäksi Karibian Barthin saarelle. Jamesin äiti Jane on zimbabwelaisen arkkitehdin boheemitytär ja taiteilija, ikirokkari 70-vuotiaanakin. Perheellä on suuria maaomistuksia Skotlannissa.

Perheessä oli kolme poikaa. Michael valloitti Mount Everestin kaikkien aikojen nuorimpana brittinä 22-vuotiaana vuonna 1999, ja kuoli lumimyrskyyn alastulomatkalla. Spencer, 27, on Etonin käynyt perheen mustalammas. Hulivili tositeeveetähti on jo ehtinyt kirjoittaa omaelämäkertansa ja leuhkia siinä huumekokeiluistaan ja kimppaorgioistaan iskän ja äidin Eden Rock -hotellissa. Tuhat daamia on petikumppaneiksikin päätynyt.

Isoveljellä on pitkä pinna: hän on tiettävästi pyytänyt Spencerin bestmanikseen.

Vaatimattomat miljoonat

Pipan vanhemmat Michael ja Carole Middleton ovat tulevan vävynsä rinnalla varsin vaatimatonta väkeä: bisneksen arvo noin 40 miljoonaa euroa, maaomistus arvokkaampaa. Entisen lentäjän ja lentoemännän bisnesvainua pidetään hyvänä. Sitä he noudattivat silloinkin, kun laittoivat kauniit tyttärensä kalliisiin yksityiskouluihin oppimaan tavoille ja tutustumaan oikeanlaisiin ystäviin.

Pipan puoleisen suvun häpeätahratkin ovat vaatimattomampia. Äidin veli Gary Goldsmith tarjoutui vessassa hankkimaan pössäyteltävää miehelle, joka osoittautui nauhuritaskuiseksi journalistiksi. Enon rappio on lievää, ja hänen kaunis 14-vuotias tyttärensä Tallulah saanee isotädin häissä morsiustyttöjen pomon roolin.

Middletonin junior, 29-vuotias James lienee häiden seremoniamestari. James Middletonilla on monenmoisia bisnesvirityksiä. Hän seurustelee teini-ikäisen tyttären äidin, laulaja Donna Airin kanssa, jota ei ole esitelty sukujuhlissa eikä tiettävästi häihinkään kutsuttu.

Kate ei halua viedä liikaa huomiota siskonsa tärkeästä päivästä.

Prinssi George pääsee hommiin

Mutta 350 muuta vierasta on kutsuttu. Kihlapari sujautti valituille jo joulukortin väliin viestin: varaa kalenteriisi päivämäärä 20.5.2017.

Häät vietetään Berkshiressä, Middletonien kotikylässä Buckleberryssä. St. Marksin kirkko on pieni ja söötti. Sen vanha osa rakennettiin 1100-luvulla, ja uudistuksestakin on aikaa jo 140 vuotta. Kirkko sijaitsee parlamentaarikko Richard Benyonin linnan mailla, kapean kylätien mutkassa. Kuokkavieraat eivät pääse lähimaillekaan. Benyon on Middletonien hyvä ystävä, jonka linnassa on kuvattu muun muassa Kuninkaan puhe -elokuvaa ja tv-sarjaa The Crown.

Kuohukermahäissä keskeisessä roolissa ovat Pipan ystävättäret, The Piparettes -lempinimen saanut tyttöporukka. Isosisko, prinsessa Catherine pysyttelee valokiilan ulkopuolella, jotta ei varastaisi huomiota päähenkilöltä Pipalta. Kate ilmeisesti lukee kirkossa otteen Raamatusta tai muuta tilaisuuteen sopivaa, ja samoin tehnee James Middleton. Tämä seremonian osa alkaa olla monista kuninkaallisista kirkkojuhlista tuttu: esimerkiksi kummit lukevat kummilapselleen, mikä luo ihmeen intiimiä ja henkilökohtaista tunnelmaa.

Prinssi George päässee paasipojaksi. Tämä nostattaa mukavia muistoja prinssi Williamin mieleen, myös hän marssi keskikäytävää setänsä prinssi Andrew’n häissä juuri neljä vuotta täytettyään. Prinsessa Charlotte rakastaa kukkia, ja häntä uumoillaan morsiuskimpun vaalijaksi. Ehkä riskialtista: ikää on hääpäivänä kaksi vuotta ja kaksi viikkoa.

Prinssi Harry, joka viihtyi kälynsä pikkusiskon seurassa aikoinaan kulmakarvoja nostattavan hyvin, tulee häihin, mutta tyttöystävä Meghan Markle ei. Hän on kiinni kuvauksissa valtameren takana. Kuningatar Elisabet ei osallistu häihin, vaikka pitääkin kovasti Middletoneista ja Katesta eritoten. Prinssi Charlesin ja Cornwallin herttuatar Camillan osallistumisesta ei ole tietoa.

Juhlien teema: blingtastic!

James Matthewsin Pipalle hankkima tyylikäs kihlasormus maksoi reilut 300 000 euroa, vihkisormuskin lienee tilattu Robinson Pelhamilta. Morsiuspuku pysyy salaisuutena viime hetkeen asti. Sen suunnittelijaksi on arveltu Giles Deaconia. Pippa pitää pitsistä ja pitkistä hihoista, laahus pitää olla, ja hiuksissa ehkä kukkia, eikä tiaraa. Kirkko koristeltaneen suurin näyttävin kukin, hortensiaa tai pioneja, ei räpellystä.

Vastaanotto järjestetään Middletonien kartanon maille pystytetyssä juhlateltassa. Carole Middleton on juhlavastaava, siihen hän on työssään erikoistunut. Suunnittelu etenee tasaisen varmasti, samppanjaa, huippukokkien valmistamaa ruokaa, iloista ohjelmaa. Joku ystävistä ennakoi, että juhlista tulee bling-tastiset – hyvä yhdistelmä bling-blingistä ja fantastisesta.

Pippa on palkannut keikkaluontoiseksi tiedottajakseen Jo Milloyn, joka on auttanut Victoria Beckhamia jo 12 vuoden ajan.

Hello!-lehti jätti vihkiparille name your price -tarjouksensa häistä: nimetkää hintanne, me maksamme. Sopimusta ei tullut – häät halutaan pitää niin yksityisinä kuin se näissä oloissa on mahdollista.

Urheiluhullu hääpari

Morsian on innokas urheilija: hän juoksee, pyöräilee, treenaa, pelaa tennistä, laskettelee. Sulho harrastaa samoja lajeja. Heidän Chelsean talossaan – arvo noin 20 miljoonaa – on treenisali, Pipalla oma personal trainer. Ennen häitä pariskunta matkaa hetkeksi rauhoittumaan James vanhempien viiden tähdin hotelliin Karibianmerelle. Morsian aikoo hankkia samalla sopivan häärusketuksen.

Kaikilla hääpareilla on valtavat paineet, riemu ja stressi kuplivat pintaan vuorotellen. Tällä parilla on kokemusta ja sopivasti ikää, loistojoukko avustajia eikä resursseista pulaa. Tähänkin tarinaan kertyi kumman paljon rahatietoa, vaikka lemmestä pitäisi puhua.

James Matthews törmäsi Philippa Middletoniin ensimmäisen kerran vanhempiensa karibialaisessa hotellissa vuonna 2007, ja ilmoitti kavereilleen, että tuon tytön kanssa menen naimisiin.

He tutustuivat vuonna 2012, seurustelivat jonkin aikaa, erosivat ja löysivät kumpikin toisen kumppanin. Kunnes palasivat yhteen vuonna 2015 ja menivät kihloihin kesällä 2016. James kävi pyytämässä Michael Middletonilta tämän tyttären kättä, iskä sanoi olevansa ehdottoman iloinen. James kosi Pippaa patikkaretkellä luonnon panoraamamaiseman edessä. Kyllä-vastaus tuli salamana.

Isä saattelee morsiamen alttarille vanhan tavan mukaan, kuten saatteli Catherinenkin kuusi vuotta sitten. Kulissit ovat kovin erilaiset: Westminster Abbey ja 1900 arvovierasta, kymmenet tv-kamerat ja miljardi katsojaa ovat vaihtuneet nyykähtäneeseen, perheelle rakkaaseen kyläkirkkoon ja 350 ystävään ja sukulaiseen. Luultavasti tällä kertaa on enemmän tilaa tunnelmalle ja silkalle rakkaudelle.

Kommentoi »