KESÄKEIKALLA: Samu Haber
Kulttuuri
KESÄKEIKALLA: Samu Haber
Sunrise Avenuen solisti Samu Haberin mukaan nykypäivän rockiin ei enää kuulu juhliminen, vaan kahvakuulat ja proteiinijuomat.
Julkaistu 31.7.2015
Apu

Samu Haber, mikä on parasta kesäkeikkailussa?

– Hienointa on ulkona olo – hallit tulevat tutuiksi talvellakin. Kerta toisensa jälkeen on vaan niin siistiä, kun backstage sijoittuu nurmikolle, keikan jälkeen voi ottaa vaikka sulkapallopelit tai ajella omalla autolla mökille. Kesällä keikkailu ei tunnu työltä, kun kaikilla on hyvä fiilis ja boogie päällä.

Mikä on hulluin keikkamuistosi?

– Sairaan kuumat kesäyöt, jolloin ulkona on vielä 38 astetta, kun lopetat keikan yhdentoista aikaan illalla. Jokunen vuosi sitten Sveitsissä, nousin lavalle vähän krapulassa. Minulle tuli keikan aikana niin kuuma ja huono olo, että jouduin riisumaan kaikki vaatteeni pois. Rumpalimme Sami soitti silmät kiinni koko keikan, jottei näkisi pyllyni keikkuvan edessään.

Mitä teette kesäkeikan jälkeen?

– Suihkussa on ainakin hyvä käydä, sillä keikkaillessa alan haista niin vahvasti hielle. Jos olemme juhlatuulella, saatamme jäädä katsomaan muita bändejä oman keikkamme jälkeen. Nykypäivän rockiin ei tosin kuulu juhliminen, vaan pikemminkin proteiinijuomat ja kahvakuulat.

Mikä on ihanin lapsuudenmuistosi?

– Mökillä vietetyt kesät isän, äidin ja siskoni kanssa. Se oli niin huoletonta aikaa, ja tuntui, ettei kesä lopu koskaan. Saunoimme ja uimme päivät pitkät.

Mikä oli ensimmäinen kesätyösi?

– Työskentelin rakennuksella lapiomiehenä, kun olin kolmentoista vanha. Tehtävänäni oli lapioida sepeliä rivitalon pohjaan. Olihan se aika törkeää lapsityövoiman käyttöä, ja tosi raskasta hommaa, mutta ainakin sain moporahat kasaan. Nuorena en haaveillut vielä muusikon urasta, vaan NHL-tähteydestä. Sitten tajusin, että olen liian heikko taivaanrannanmaalari niihin hommiin.

Mikä on lempikesäruokasi?

– Silli, peruna ja kananmuna yhdessä. Olen vetänyt tuon setin varmaan 40 kertaa tämänkin kesän aikana.

Mitä odotat tältä kesältä?

– En odota mitään sen kummempaa. Haluan vain ottaa rennosti, istua terasseilla ja mökkeillä. Aion myös käväistä Flow- ja Weekend-festivaaleilla. Pidän siitä, että kesällä voi vain pötkötellä yötä myöten ulkona.

Kommentoi »