Tuulilasi

Kelpaisiko Yaris GRMN? − yli 200-heppainen pikku-Toyota


Toyota on paljastanut Geneven autonäyttelyn alla lisää tietoja uudesta sportti-Yariksestaan, joka on nimetty hieman erikoisesti GRMN:ksi.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

Yaris GRMN:ään on haettu inspiraatiota Toyotan WRC-rallitoiminnasta. Toyotalla ei myöskään ole ollut viime aikoina GT86:n lisäksi erityisen urheilullista mallia mallistossaan, joten Yaris GRMN täyttää tyhjiötä mallistossa.

Erikoinen GRMN-lyhenne juontuu sanoista Gazoo Racing Masters of Nürburgring. Toyota pyörittää myös WRC-toimintaansa Gazoo Racing -nimellä. Uuden sportti-Yariksen ajo-ominaisuuksia on siis ainakin nimensä perusteella hiottu kuuluisalla Nürburgring Nordschleifella.

Toyota on myös paljastanut, että Yariksen keulalta löytyy 1,8-litrainen mekaanisesti ahdettu nelisylinterinen, joka tuottaa ainakin 210 hevosvoimaa. Moottorin nyt annetut speksit viittaisivat voimakkaasti siihen, että kyseessä on sama kattila kuin Lotus Elise Sportissa. Lotus käyttää urheiluautoissaan Toyotan moottoreita, ja Elise Sportissa 1,8:sta otetaan irti 220 hevosvoimaa.

Yaris GRMN:stä olisi tulossa markkinoille todellinen erikoisuus, sillä pikku-sporttien luokassa mikään muu automerkki ei tarjoa mekaanisesti ahdettuja moottoreita, vaan kaikki muut turvautuvat turboahtimiin.

Yaris GRMN:n virallinen esittely tapahtuu Geneven autonäyttelyssä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 20.2.2017