Tuulilasi

Kelpaisiko sporttia vai maastohenkisyyttä? – Skoda Kodiaqin uudet kuteet


Skoda on julkistanut tuoreesta Kodiaq-katumaasturistaan uudet Sportline- ja Scout-versiot. Erikoisversioilla Kodiaqin ostajaa saa autoonsa halutessaan lisää urheilullisuutta tai maastohenkisyyttä.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

Sportiline-malli lisää auton ulkopuolelle sekä sisäpuolelle erilaisia ulkonäköehosteita. Esimerkiksi vannetarjontaan Sportline lisää joko 19- tai 20-tuumaiset vannevaihtoehdot. Kuljettajalle Sportline tuo mukanaan urheiluistuimet Alcantara-päällysteellä.

Sportline varustetaso on saatavilla 1,4 TSI:n, 2,0 TSI:n ja kahden eri 2,0 TDI:n parina. Kaikissa Sportline-malleissa neliveto tulee vakiona.

Jos sporttisuus ei katumaasturissa kiinnosta, tarjoaa Skoda myös maastoajoon kyvykkäämpää versiota Kodiaq Scoutin muodossa. Myös Scoutissa on malliversiolle tyypilliset somisteet sekä ulkona että sisällä. Esimerkiksi auton 19-tuumaiset vanteet ovat tarjolla vain Kodiaq Scoutiin.

Scoutin mukana tulee auton pohjaa ja moottoria suojaava levy, Offroad-avustin sekä etu- ja takatutkat. Scoutin mukavuusvarustelu perustuu Ambition-varustetasoon. Kaikki Scoutit ovat nelivetoisia ja moottorivaihtoehdot ovat samat kuin Sportlinessa.

Kodiaq Scoutin sekä Sportlinen ensiesittely suurelle yleisölle tapahtuu maaliskuun alussa Genven autonäyttelyssä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 27.1.2017