Tuulilasi

Kelpaako Saksasta tuotu auto? – "hinnat järkeviä ja tarjontaa paljon"Kelpaako Saksasta tuotu auto? – "hinnat järkeviä ja tarjontaa paljon"

Tuulilasin nettisivuilla julkaistaan toimitukselle esitetty viikon kysymys viikoittain.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Anssi Kienanen

Tuoreessa Tuulilasissa (5/2014) pohditaan käytettyjen autojen tuontia Suomeen.

Niinpä kysymmekin toimitukselta ovatko sen jäsenet tuoneet autoa ulkomailta Suomeen ja kannattaako tuonti?

Kuten vastauksista näkyy, jakaa kysymys mielipiteet.

"Kyllä, kolme kappaletta. Mercedes-Benz 250D vm. 1987 vuonna 2000, Ford Mondeo vm. 1999 vuonna 2002 ja Opel Corsa vm. 1993 vuonna 2008.

Kannattavuudesta en oikein tiedä, mutta saatiinhan niistä useita juttuja. Mersu palveli seuraavalla käyttäjällä hieman yli 10 vuotta. Tuskin Suomesta ostettu olisi ollut yhtä pitkään rivissä. Mondeon ja Corsan myöhemmistä seikkailuista en tiedä mitään."

"En ole tuonut, koska en ole uskaltanut. Pelkään, että minua huijattaisiin!"

"En ole tuonut. Vaivannäkö suhteessa potentiaalisesti saavutettavaan hyötyyn ei houkuttele, vietän vapaa-aikani mieluummin muin tavoin."

"Olen tuonut. Ehdottomasti kannattaa. Kun esimerkiksi Saksasta etsii hyvän yksilön, se on lähes poikkeuksetta paremmassa kunnossa kuin Suomen suolaliejussa kylpenyt ja tulee halvemmaksi hankkia.

Saksassa hinnat ovat järkeviä ja tarjontaa paljon.

Toki samat lainalaisuudet pätevät autonostossa ulkomailla kuin Suomessakin – autot ovat yksilöitä. Suureen tarjontaan mahtuu myös paljon ihan kelvottomia vehkeitä. Kielitaito ja vähän syvempi tuntemus autoista helpottavat kummasti hyvän yksilön etsinnässä."

"Ei mielenkiinto riitä ja hankin autoni käyttöön enkä tee niillä bisnestä."

Lisäksi halusimme kuulla, kannattaako ulkomailta käytettynä tuotua autoa ostaa ja jos kyllä, niin liikkeestä vai yksityiseltä.

"Olen myös ostanut käytettynä Suomeen tuodun Mercedes-Benz 190D:n vm. 1987 Tampereelta vuonna 2007. Auto ostettiin pikkuliikkeestä eli jobbarilta. Juttuja tehtiin siitäkin, ja ihan hyvä peli se oli."

"Ainakin liikkeestä voisin ostaa – ovat usein parempia kuin Suomessa suolakylvetyt riiskat. Yksityiseltäkin voisin ostaa, mutta en tutulta enkä naapurilta – nuo huijaavat aina."

"Ostaisin ulkomailta tuodun käytetyn auton siinä missä kotimaassa käytetynkin – yhtä lailla liikkeestä kuin yksityiseltäkin. Kokonaisuus ratkaisee, en muutenkaan ostaisi keneltä tahansa mitä tahansa."

"Voisin ostaa ulkomailta tuodun auton. Ei ole väliä onko kyseessä yksityinen vai liike. Ostan autoni kunnon perusteella, oli se sitten tuontivehje tai Suomeen uutena myyty."

"Jos autolla ei ole vielä suomessa ajettu, niin miksei. Voi tehdä ruostesuojauksen ennen Suomen suolateitä."

Aiemmat viikon kysymykset löydät täältä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 17.4.2014