Kela varoittaa äitiyspakkauksen virheellisistä tuotteista – poista heti käytöstä
Terveys ja hyvinvointi
Kela varoittaa äitiyspakkauksen virheellisistä tuotteista – poista heti käytöstä
Vuoden 2017 äitiyspakkauksessa on kaksi bodya, joiden nepparit saattavat irrota, tiedottaa Kela.
Julkaistu 24.1.2018
Apu

Kela on saanut reklamaatioita kahdesta vuoden 2017 äitiyspakkauksessa olevasta bodysta. Paksun sauman vuoksi bodyjen nepparit eivät ole kiinnittyneet kankaaseen riittävän tiukasti ja saattavat irrota.

Äitiyspakkauksen saaneiden asiakkaiden tulee tarkistaa harmaa-valkoraidallisen bodyn ja aakkosbodyn nepparikiinnitys. Tarkistus pitää tehdä sen jälkeen, kun bodyt on pesty ensimmäisen kerran.

Vaikka vika ei ole ilmennyt kaikissa kyseisissä bodyissa, bodyt on silti syytä tarkistaa. Heti kun ongelma huomattiin, neppareiden ompelutekniikkaa muutettiin. Kela selvittää asiaa tuotteiden toimittajan kanssa.

Kela ohjeistaa, että jos nepparit irtoavat, tuote pitää poistaa heti käytöstä. Pienet irtoavat osat voivat aiheuttaa lapsille tukehtumisvaaran. Asiakas saa korvaavan tuotteen olemalla yhteydessä äitiyspakkauksen jakelijaan, jonka yhteystiedot löydät Kelan verkkosivuilta.

Kela jakaa vuosittain noin 35 000 äitiyspakkausta, joissa on yhteensä yli 2 milj. tuotetta.

– Koska tuotteita on todella paljon, joukosta voi valitettavasti löytyä joitakin viallisia tuotteita. Tuotteiden turvallisuus on Kelalle tärkeä asia, ja reklamaatioihin suhtaudutaan erittäin vakavasti, sanoo Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen tiedotteessa

Kommentoi »