Keihäsperheen vesa sulatti sydämet
Puheenaiheet
Keihäsperheen vesa sulatti sydämet
Tero Pitkämäki ja Niina Kelo saapuivat Yleisurheilugaalaan pian puoli vuotta täyttävän poikansa Jimin kanssa.
Julkaistu 23.11.2014
Apu

Tero Pitkämäen ja Niina Kelon vauva-arki on sujunut hyvin. Pariskunnan suloinen esikoispoika Jimi oli lauantaina Baltic Princess -aluksen Yleisurheilugaalassa tarkkailevalla tuulella.

– Jimi on rauhallinen tyyppi. Kotona hän jaksaa ehkä potkutella ja touhuta enemmän. Tällaisissa uusissa tilanteissa hän katselee ensin hetken, Niina luonnehti.

Äitiyslomaa viettävä Niina Kelo palaa työelämään Seinäjoella todennäköisesti ensi syksynä. Työpaikka on uusi liikuntapainotteinen Jump-päiväkoti, ja Niinan tittelinä on päiväkotipäällikkö.

– Silloin tällöin käyn jo morjestamassa siellä ja osallistun palavereihin, jotta pääsen vähän mukaan. Ihmiset ovat minulle tuttuja, koska ehdin olla mukana valitsemassa heitä työtehtäviin ennen kuin jäin äitiyslomalle.

Pian puoli vuotta täyttävän Jimi-pojan vanhemmat ovat pystyneet jakamaan hoitamisen hyvin keskenään.

– Äitiys on ollut ihanaa. Nautin siitä ja olen saanut nukkuakin ihan hyvin. Jos on ollut huonompia öitä, Tero herää aamulla ja saan nukkua pitempään. Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että urheilija voi tietyissä jutuissa välillä joustaa, kun ei tarvitse olla seitsemältä töissä, Niina sanoi.

Tero on saanut olla syksyllä koko ajan kotona.

– On ollut mukavaa päästä seuraamaan lapsen kehitystä, ja kovaa se on mennyt eteenpäin. Pituutta ja painoa on tullut lisää, ja muutakin kehitystä on tapahtunut. Joka viikko tulee jotain uutta. Ihan uusin juttu on käsien päälle etunojaan nouseminen, Tero kertoi.

– En tiedä, tuleeko hänestä urheilijaa, mutta todennäköisesti kohtuullisen pitkä poika on tulossa, Niina jatkoi.

Terolle puolisen vuotta isyyttä on ollut hieno kokemus.

– On se jo muuttanut minua jonkin verran. Vähän enemmän sitä ajattelee elämää lapsen kantilta, jotta kaikki olisi hyvin. Mutta en ole huolissani mistään. Tällä hetkellä Jimi kasvaa tosi hyvässä maailmassa. Ympärillä on paljon ihmisiä, jotka välittävät hänestä. Nyt on tosi hyvä tilanne, ylpeä isä jutteli. 

Kommentoi »