Tuulilasi

Käyttötesti: Kia Optima 2.0 GDI PHEV (20 000 km) - Katto auki

Käyttötesti: Kia Optima 2.0 GDI PHEV (20 000 km) - Katto auki
Tuulilasi julkaisee verkkosivuillaan yksitoista raporttia Kia Optima PHEV:n vuodesta käyttötestiautona. Yhdeksännessä raportissa testaillaan Kian hellesään avustimia.
Julkaistu: 30.1.2019

Optiman hyvä varustelutaso on hellinyt kesäautoilijaa, sillä avattava lasikatto tuo mukavan ulkoilman tuulahduksen sisälle. Kattoa voi käyttää kahdella tapaa. Lasin etummaisen osan voi liu’uttaa kokonaan pois, jolloin aurinko pääsee paahtamaan suoraan auton sisälle. Samalla ilmanohjain nousee ikkunan etulaitaan estäen liiallisen puhalluksen sisään.

Kattoluukku on antanut pahimmilla helteillä mukavaa tuulenvirettä ohjaamoon.

Toinen vaihtoehto on lasin takareunan raottaminen. Tämä ratkaisu sopii paremmin korkeampiin ajonopeuksiin. Toki lasikaton voi pitää suljettunakin, ja nauttia vain sen läpi siilautuvasta valosta Ja jos kaipaa hämyisämpää tunnelmaa, liukuu kangasverho kattoikkunan eteen yhdellä napinpainahduksella.

Penkin viilennys puolestaan helpottaa kuskin hikistä urakkaa ja takaa apukuskin paikan suosion. Korealaisten penkkien ilmastointi on todella tehokas ja saa istuimet tuntumaan helposti jopa liian viileiltä. Toisaalta parempi niin päin, sillä tosihelteellähän tällaista ominaisuutta vasta tarvitaan.

Takapenkille viileä ilma virtaa keskikonsolissa olevien ilmastointikanavien kautta ja takasivulasien aurinkoverhot pitävät auringon poltteen poissa. Ilmastoituja istuimia ei takana sentään ole.

Raportti on julkaistu alun perin Tuulilasin numerossa 11/18.

Käyttötestin kymmenes raportti julkaistaan keskiviikkona 5.2.2019.

Kommentoi »