Tuulilasi

Käyttötesti: Kia Optima 2.0 GDI PHEV (16 000 km) - Huoltohommia

Käyttötesti: Kia Optima 2.0 GDI PHEV (16 000 km) - Huoltohommia
Tuulilasi julkaisee verkkosivuillaan yksitoista raporttia Kia Optima PHEV:n vuodesta käyttötestiautona. Kahdeksannessa raportissa Kia viedään ensimmäiseen 15 000 km huoltoon.
Julkaistu: 23.1.2019

Autojen määräaikaishuoltovälit ovat viime vuosina pidentyneet. Kaksi vuotta tai 30 000 km on nykyään yleinen aikajänne etenkin eurooppalaisilla autoilla. Kiassa huoltoväli on lyhempi, 15 000 km tai vuosi, joka on vielä hyvin tyypillinen monelle aasialaismerkille.

Määräaikaishuolto ja tuulilasin vaihto tilattiin Delta Auton nettisivujen kautta. Ensimmäinen vapaa aika haluttuun huoltopisteeseen löytyi kiitettävän lähelle tulevaisuuteen, vajaan kahden viikon päähän. Muutama päivä ennen määräaikaa puhelimeen pärähti viesti.

Lasiin oli aiemmin pamahtanut tämän näköinen jälki.

Tuulilasin tulo ulkomailta viivästyy, joten operaatiota on siirrettävä viikolla. Ei ongelmaa. Kilometrit vain menivät viivästyksen johdosta muutamalla sadalla kilsalla yli. Huoltoon viennin yhteydessä digitaalinen maailma näytti haavoittuvuutensa. Huoltoneuvojan tietokone tiesi ainoastaan tuulilasin vaihdosta. Määräaikaishuoltopyyntö oli hävinnyt matkan varrella ties minne.

Onneksi auton ensimmäinen huolto on sen verran suorapiirteinen ja nopea homma, ettei sille tarvinnut tilata uutta aikaa. Määräaikaishuollon hinnaksi tuli 237,70 euroa tuulilasin pyyhkimien vaihdon kanssa.

Raportti on julkaistu alun perin Tuulilasin numerossa 10/18.

Käyttötestin yhdeksäs raportti julkaistaan keskiviikkona 30.1.2019.

Kommentoi »