Tuulilasi

Käyttötesti: Kia Optima 2.0 GDI PHEV (10 000 km) - Lasi halki

Käyttötesti: Kia Optima 2.0 GDI PHEV (10 000 km) - Lasi halki
Tuulilasi julkaisee verkkosivuillaan yksitoista raporttia Kia Optima PHEV:n vuodesta käyttötestiautona. Kuudennessa raportissa Kian lataushybridistä pamahtaa tuulilasi rikki.
Julkaistu: 9.1.2019

Mikä pamaus! 100 km/h nopeusrajoitusalueella vastaan tulleen auton nostattama kivi osui Optiman tuulilasiin sellaisella voimalla, että lasiin syntyi varsin isokokoinen häränsilmän ja tähden yhdistelmä. Ammattilainen olisi syntyneen vauriokohdan kenties vielä voinut elvyttää hartsilla, mutta lompakosta ei valitettavasti osumahetkellä löytynyt vauriota peittävää ja halkeamista estävää teippiä.

Tällä kertaa kävi huono mäihä, sillä lasi lähti halkeamaan jo iskua seuraavana päivänä.

Seuraavana aamuna olikin sitten jo liian myöhäistä. Lempeästä kesäyöstä huolimatta tuulilasi oli haljennut moneen eri suuntaan. Merkkikorjaamoilla oli tapahtuman aikaan noin kuukauden jonot paikkakunnasta riipumatta, joten tuulilasi odottaa vielä vaihtamista.

Sähköllä ajaminen tuntuu edelleen yhtä hienolta kuin ennenkin. Jos Optimalla lähtee Helsingin Kulosaaresta kohti Karkkilaa, sähköllä pääsee Vanhaa Porin tietä pitkin ajaessa aina kakkostien risteykseen asti. Matkaa on tällöin takana 58 kilometriä. 150 kilometrin pituisella reissulla sähkön käyttö alentaa keskikulutusta noin kahdella litralla eli keskikulutus jää 3,5 litran tietämille.

Mieltä lämmittää myös se seikka, että varsinaisen EV-sähköajon loputtua Optima kykenee etenemään HV-hybridiajotilassakin varsin taajaan pelkällä sähköllä.

Raportti on julkaistu alun perin Tuulilasin numerossa 8/18.

Käyttötestin seitsemäs raportti julkaistaan keskiviikkona 16.1.2019.

Kommentoi »