Tuulilasi

Käytettyjen dieselien arvo romahtanut Iso-Britanniassa

1

Tilastojen mukaan käytettyjen dieselautojen arvo Iso-Britanniassa on romahtanut vuoden alkuun verrattuna jopa neljänneksellä. Samaan aikaan bensiiniautojen arvo oli noussut 5 %.
Kuvat All Over Press

Iso-Britannian hallitus on kertonut, että maa kieltää dieselit kokonaan vuoteen 2040 mennessä. Tämä näyttää vaikuttavan kulutuskäyttäytymiseen jo nyt.

Motorway.co.uk-sivusto analysoi yli 24 000 käytetyn auton arvonmuutoksen vuoden alusta. Tutkittavina olivat Iso-Britannian suosituimmat automallit.

”Analyysimme osoittaa, että käytettyjen dieselautojen hinnat ovat menossa vain yhteen suuntaan, rajusti alaspäin. Tämä vuosi on ollut iso shokki dieselien omistajille. Monet autonvalmistajat ovat jo lanseeranneet vanhoista dieseleistä romutuspalkkioita, joten tulevaisuus ei näytä yhtään paremmalta”, sanoo Motorway.co.uk:n johtaja Alex Buttle.

”Dieselit ovat alkanet muistuttaa valkoisia elefantteja, kuluttajat valitsevat mieluummin bensiiniauton, sähköauton tai hybridin. Siksi käytettyjen bensiiniautojen arvo on jo alkanut nousta. Mutta jos haluat tehdä edulliset kaupat, nyt olisi hyvä aika tinkiä ja ostaa dieselauto”.

(Lähde: Telegraph)

Julkaistu: 12.9.2017