Kaupunkiopas Lappeenrantaan
Matkailu
Kaupunkiopas Lappeenrantaan
Näe taidetta, maistele karjalaista katuruokaa ja testaa palkittu kahvila Saimaan rannalla.
Julkaistu 16.12.2018
Mondo

Kulttuurikohteet

Lappeenrannan kulttuurielämä on virkistynyt viime aikoina. Kaupunkiin avautui alkuvuonna paikallisten taiteilijoiden pyörittämä Taidekeskus Itä, jossa on nähty muun muassa Ars Fennica -palkitun Anssi Kasitonnin näyttely. Toinen uutuus on ydinkeskustan Kulttuuritila Nuijamies, joka avattiin syksyllä entiseen elokuvateatteriin. Salissa järjestetään tapahtumia ja aulassa toimii viihtyisä kahvilabaari. Myös alakulttuuritapahtumia järjestävää Hoi Sie -galleriaa kannattaa pitää silmällä.

Kulttuuritila Nuijamies toimii vanhassa elokuvateatterissa.

Ravintolat

Kaupungin kulinaristinen helmi on sievässä vanhassa puutalossa toimiva Ravintola Wolkoff. Se panostaa lähiraaka-aineisiin, ja kesällä osa yrteistä kasvaa ravintolan takapihalla. Piipahda myös Wolkoffin viihtyisässä viinibaarissa viereisessä talossa. Jos haluat vatsan täyteen edullisesti, suuntaa karjalaista katuruokaa tarjoavaan Avot Sie -ravintolaan, jossa huomioidaan myös kasvissyöjät ja vegaanit. Olohuonemaisesta paikasta saa hampurilaisia, pitsaa ja salaatteja.

Ravintola Wolkoff pyörittää myös tyylikästä viinibaaria.

Kahvilat

Vanhaan tiilimakasiiniin perustettu Satamatie 6 valittiin vuoden 2018 Helsingin kahvifestivaaleilla Suomen parhaaksi kahvilaksi. Rosoisen tyylikkäästä uuden aallon kahvilasta saa myös kahvicocktaileja. Klassisen kaunista kahvilatunnelmaa ja ihania leivonnaisia arvostavan valinta on Konditoria Aleksanteri, jossa voi nauttia lauantaisin noutopöydästä pitkän karjalaisen aamiaisen.

Baarit

Muusikot ja muut kulttuuri-ihmiset viihtyvät Valtakadulla sijaitsevassa ”Apinassa” eli Lucky Monkeys -baarissa. Sen alakerrassa järjestetään keikkoja, kuten myös parin korttelin päässä sijaitsevassa Old Cock -brittipubissa. Kaupungin baariuutuus on lappeenrantalaisen Kotiteollisuus­yhtyeen perustama Hullu Ukko. Nimi viittaa bändin historiaan: yhtye aloitti 1990-luvulla nimellä Hullu Ukko ja Kotiteollisuus. Nahkasohvilla ja -nojatuoleilla sisustettu hämärä tila näyttää rockbaarin ja herrasmiesklubin yhdistelmältä.

Hotellit

Jos arvostat eleganttia tunnelmaa, varaa huone Lappeenranta Spa -hotellin vanhasta osasta Saimaa-näköalalla (2 hh alkaen noin 125 e). Museoviraston suojelemassa jugendtalossa on 28 huonetta ja keskustaan kävelee hetkessä. Kylpylähotellissa toimii hyvätasoinen ravintola Bistro Lähde. Lähellä sijaitsevassa Scandic Patriassa on myös kivat huoneet (2 hh alkaen noin 100 e), ja sijainti keskustan ja Linnoituksen välimaastossa on oivallinen.

Lappeenranta Spa -hotellin vanhan puolen huoneissa on elegantti tunnelma.
Kommentoi »