Tuulilasi

Kauppalehti: Uber jää sapattivapaalle mutta aikoo palata rytinällä ensi vuonna

1

Kauppalehden mukaan kyytipalvelu Uber aikoo tehdä paluun Suomeen, kun liikennepalveluiden sääntelyä koskeva uusi laki tulee voimaan ensi kesänä.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Yhdysvalloissa 2009 perustettu Uber aloitti toiminnan Suomessa 2014, mutta jää nyt vuoden tauolle törmättyään lakipykäliin. Yritys kuitenkin pysyy yhä Suomessa ja odottelee innolla ensi vuotta.

Uber tarjoaa henkilökuljetuksia eli on käytännössä taksiyritys. Sen puhelinsovelluksen avulla asiakas näkee lähellä olevat vapaat autot. Ongelmana ovat Suomessa olleet kuljettajat. Taksiliiton mukaan he tarvitsisivat liikenneluvan, mutta sellaisia ei heillä ole, koska periaatteessa kuka tahansa voi rekisteröityä Uber-kuljettajaksi. Kyydit he ajavat omilla autoillaan. Käräjäoikeudet ovatkin jo tuominneet Uber-kuljettajia sakkoihin luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta. Ensi vuonna tilanne voi hyvinkin muuttua.

”Asetelmat muuttuvat täysin ensi vuonna, kun koko kenttä avautuu kilpailulle. Suomi, Viro ja Liettua ovat trendin aallonharjalla edistämässä teknologianeutraalia lakia, joka mahdollistaa uusien palveluiden kehitystyön”, Uberin Suomen maajohtaja Joel Järvinen sanoo Kauppalehdessä.

”Valitettavasti uusi laki tulee voimaan vasta heinäkuussa 2018. Nyt on syytä katsoa tulevaan, jotta voimme ensi kesänäkin tarjota mahdollisimman edullisia ja luotettavia palveluita napin painalluksella”, Järvinen kertoo.

”Tiedotamme asiasta kuljettajille, kun lupaprosessit selkiytyvät. Odotamme, että luvan voi hakea joustavasti ja helposti.”

Julkaistu: 15.8.2017