Tuulilasi

Katumaasturit myyvät - Renault nousi Euroopan kakkoseksi!


Renault noussut Euroopan toiseksi myydyimmäksi automerkiksi ohi Fordin vuoden ensimmäisellä puoliskolla.
Teksti Max Lange

Renaultin viimeaikainen panostus katumaastureihin ja crossovereihin on kantamassa Euroopassa selkeästi hedelmää. Ranskalaismerkin Kadjar ja Captur ovat siivittäneet merkin uusiin korkeuksiin, sillä eurooppalaisten autonostajien maku on siirtymässä viistoperistä ja tila-autoista katumaastureihin, kertoo Automotive News Europe.

Renaultin markkinointijohtaja Thierry Koskas kommentoi menestystä seuraavasti Automotive News europelle: ”Euroopan automarkkinoiden viimeaikainen kasvu sekä brändin tuoreiden automallien kysyntä hyödyttivät Renaultia.”

ACEA:n tilastojen mukaan Renaultin malleja rekisteröitiin alkuvuonna reilut 595 000 kappaletta, mikä on peräti 15 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena. Kolmanneksi tullut Ford myi puolestaan vajaat 566 000 autoa samalla jaksolla. Ylivoimainen ykkönen Euroopassa on edelleen VW 909 000 myydyllä autollaan.

Renault oli asettanut tavoitteekseen jo vuonna 2014, että siitä tulisi Euroopan toiseksi suurin automerkki vuonna 2017. Ranskalaiset saattavat päästä tavoitteeseen kuitenkin jo etuajassa, jos tämänhetkisiä ennusteita on uskominen. Renaultin vahvaa loppuvuotta edesauttaa myös tuore Megane.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 8.8.2016