Katu-uskottava kokoomus
Puheenaiheet
Katu-uskottava kokoomus
Poliittinen ja taloudellinen epävakaus tuhoavat Eurooppaa kuin katolisten ja protestanttien sotajoukot kolmikymmenvuotisessa sodassa.
Julkaistu 11.11.2011
Apu

Ainoa vakaa asia on Suomen kokoomuksen kannatuksen nousu.

Taloustutkimuksen Ylelle teettämä mielipidemittaus kertoo, että kokoomus on jättänyt kauas taakseen vanhat kilpailijansa Sdp:n ja keskustan. Kumisaappaan terän verran perässä lompsuttelee Perussuomalaiset, jonka kannatuksen nousu on taittunut ja vakiintunut noin 21 prosenttiin (kokoomus nyt 24,4, Perussuomalaiset 21,4).

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen arveli kokoomuksen suosion johtuvan siitä, että puolue on muita taitavampi imagon rakentaja. Ehkä se sitäkin on. Todennäköisempää on, että äänestäjät palkitsevat puoluetta kaiken kuohunnan keskellä pikemminkin siitä, että puolue viis veisaa imagostaan ja yrittää sen sijaan hoitaa päälle kaatuvia asioita sen kuin kykenee.

Jyrki Kataisen vahvuus on siinä, että hän ei yritä olla mitään muuta kuin todellisuudessa on. Tällä ominaisuudella on vaikeina aikoina arvoa. Se herättää luottamusta.

VMP, EVVK

Kokoomuksen suosioon saattaa tuoda lisänsä, että yksi puolueen johtohahmoista, eurooppaministeri Alexander Stubb on ryhtynyt käyttämään kieltä, jota nuorisokin tajuaa: "Vittu, mitä paskaa, ei voisi vähempää kiinnostaa."

Lausehan istuu 90 prosenttiin politiikan käänteistä. Se tuo puolueelle katu-uskottavuutta ja laumoittain uusia nuoria äänestäjiä.

Juuri samat sanat pääsivät Stubbin huulilta ensimmäisen kerran, kun hän kuuli Kataiselta, että hänestä, valoakin nopeammasta ja tähteäkin kirkkaammasta ulkoministeristä, tuleekin vain eurooppaministeri, joka hoitelee vasemmalla kädellään myös pohjoismaista yhteistyötä.

Tappavaa viihdettä

Sitä mukaa kuin kokoomuksen kannatus nousee, Sdp:n laskee. Nyt demareille mitattiin 17,1 prosenttia.

Se on tietenkin kohtuutonta ja väärin, sillä onhan Sdp:kin kaikkensa yrittänyt. Äänestäjät vain rankaisevat vasemmistopuoluetta niistä samoista asioista, joista ne oikeistopuoluetta palkitsevat.

Koko vasemmiston kannatus ei ole ollut Suomessa koskaan niin vähäinen kuin nyt on – yhteensä 24,5 prosenttia. Kapitalismi on kriisissä, mutta vielä pahemmassa kriisissä on sen vastavoima, vasemmisto.

Sdp:n puoluesihteeri Mikael Jungner leimasi gallupin pelkäksi viihteeksi. Tottahan se parempaa viihdettä onkin kuin vaikkapa Ylen ylimainostama Moska-sarja. Gallupeista ja vaalituloksista tulee tällä menolla vain pian niin viihdyttäviä, että ne naurattavat kuoliaaksi koko vasemmiston.

Rangaistusasteikko

Keskustan kannatus oli 13,1 prosenttia.

Puolue, joka oli vain puoli vuotta sitten suurin ja pääministeripuolue, joutuu iloitsemaan tällaisestakin luvusta. Se kertoo kannatuksen laskun sentään pysähtyneen.

Käräjille kokoontuneet Nova-miehet ajoivat oman firmansa konkurssiin ja likimain myös avustettavansa, keskustan.

Rangaistusasteikko on tällaisissa rikoksissa vähintään 13,1 kuukautta ja enintään 13,1 vuotta.

Heittolaukauksia

 1 Perussuomalaisten yhteyksiä äärioikeistoon liioitellaan. Avustajaksi voi päästä, vaikka ei olisikaan natsi.

2 Vuoden nuori keksijä rakensi varjobudjetin, joka kestää päivänvalon.

3 Taas köyhiä sorretaan! Mediassa kerrotaan vain rikkaiden verotiedot.

4 Tuhat vähiten ansainnutta! Tarkista, oletko vielä köyhempi kuin naapurisi!

5 Aina oman köyhyytensä kestää, mutta se aiheuttaa kateutta, että jotkut ovat vielä köyhempiä.

6 Köyhät ovat tärkeitä. Heidän äänillään valitaan enin osa rikkaidenkin edustajista.

Kommentoi »