Tuulilasi

Katso tiiserikuva - BMW tekee täyssähköisen SUV:n


BMW:n uusi i-brändätty täyssähköinen SUV tulee tuotantoon vuonna 2021. Yhtiö on varmistanut asian ja julkisti myös autosta hiukan epäselvän tiiserikuvan.
Kuvat BMW

iNEXT SUV tulee siis tuotantoon kolmen vuoden päästä. Muodoltaan se on samankaltainen kuin X5. Se on yksi 12 uudesta täyssähköisestä BMW:stä, jotka tullaan lanseeraamaan vuoteen 2025 mennessä. Ennen sitä on tulossa i4 saloon.

“Voin luvata, että tulette vielä tänä vuonna näkemään jotakin uutta ja koskettavaa. Haluamme antaa ihmisille vision siitä, mitä meiltä on tulossa. iNEXT tulee olemaan muodoiltaan ja kooltaan kuin X5, sen sijaan sisätilat ovat aivan erilaiset”, kertoo BMW:n tuotepäällikkö Alexander Kotouc.

iNEXT on yksi ensimmäisistä BMW:n autoista, jotka tehdään uudelle alustalle, joka mahdollistaa niin perinteisten polttomoottoriautojen, lataushybridien kuin täyssähköautojenkin rakentamisen.

Joustava alusta mahdollistaa 60 – 120 kWh:n akustot eli 450 – 700 kilometrin ajosäteen yhdellä latauksella.

Alustaan sopivat sähkömoottorivaihtoehdot tarjoavat 134-, 255-, 335- ja 443-hevosvoimaiset versiot. Se mahdollistaa myös nelivedon. Kaikkein suorituskykyisimpiin autoihin on mahdollista tehdä triplamoottorit, joista löytyy yhteensä jopa 800 hevosvoimaa. Todennäköisesti iNEXT tulee olemaan moottorivalikoiman suhteen asteikon yläpäässä.

”Näin viime viikolla tuoreimmat suunnitteluideat iNEXTistä ja voin sanoa, että ne olivat todella vaikuttavia. Auto näyttää upealta ja uskon, että ihmiset ostavat sen jo pelkästään ulkonäön vuoksi, vaikka eivät sähköautoa haluaisikaan”, tuotepäällikkö Kotouc kehuu.

Autoon tulee ensi alkuun 3-tason autonomisia ominaisuuksia, mutta myöhemmin siihen on mahdollista lisätä 4- ja 5-tason autonomisia ominaisuuksia.  

Julkaistu: 17.5.2018