Tuulilasi

Katso, minkälaisesta pikkusportista vain japanilaiset saavat nauttia


Honda on äskettäin julkistanut erittäin pienen, keskimoottorisen avoauton, jota myydään vain Japanissa. Nyt koko muu maailma kuolaa sen perään.
Kuvat Honda

Voisiko parempaa reseptiä autolle olla: pienikokoinen, ketterä, kevyt, keskimoottori ja avokatto? Tosin Suomessa avoautoilu jää valitettavan lyhyen ajan iloksi.

Honda S660:aa voisi kuvailla minikokoiseksi NSX:ksi. S660 kuuluu japanilaiseen minikokoiseen kei-autoluokkaan. Tämän takia auton iskutilavuus on rajoitettu 0,66-litraan ja hevosvoivat 63:een. Auto on siis huomattavasti pienempi kuin Mazda MX-5.

Honda on kuitenkin osoittanut, että pienet ulkomitat ja vähäinen teho eivät ole hauskuuden esteenä. Ratkaisuna tähän on tietenkin avoauto ja keskimoottori. Kolmisylinterinen moottori on yhdistetty joko kuusiloviseen manuaaliin tai portaattomaan automaattiin.

Painojakauma on herkullinen 45:55. Edessä ovat 15-tuumaiset vanteet ja takana 16-tuumaiset. Katto ei ole perinteistä takaa vedettävää mallia, vaan on eräänlainen avattava rulla, jonka voi levittää suojaksi. Kun kattoa ei tarvita, rulla voidaan sijoittaa sille tarkoitettuun tilaan auton etuosassa.

Honda S660:n myynti alkaa Japanissa näihin aikoihin karvan alle 20 000 euron hintaan. Toistaiseksi muu maailma saa katsoa tätä autoa vain kuvista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 31.3.2015