Tuulilasi

Katso kuvat - vuoden 1939 Porsche Type 64 huutokaupataan täysin alkuperäisessä kuosissaan


Porschen historian kenties merkittävin malli, vuoden 1939 Type 64 on tulossa myyntiin Sothebys-huutokaupassa Kalifornian Montereyssa elokuussa.

Type 64:ää valmistettiin ainoastaan kolme kappaletta. Toisen maailmansodan räiskeistä selvisi vain nyt myytävä auto, joten sen hinta tullee olemaan valtava. Lähtöhintaa ei ole kuitenkaan vielä kerrottu.

Autot rakennettiin aikoinaan kilpa-autoiksi sekä myös promotoimaan Saksan hiljattain rakennettua Autobahnia. Niillä oli myös tarkoitus ajaa 1500 kilometrin mittainen kilpailu Berliinistä Roomaan, mutta maailmansota esti suunnitelmat.

Type 64:n alumiinikorin muotoilu on käsityötä ja futuristisen näköisen menopelin huippunopeus oli 160 km/h. Nyt myytävän auton tekee erityiseksi se, että se on täysin alkuperäisessä kunnossa varaosineen päivineen.

”Olen nähnyt urani aikana lukemattomia upeita Porschen erikoisyksilöitä, mutten koskaan mitään tällaista. Tämä on ehdottomasti Porschen historian merkittävin auto, ja on uskomatonta, että se on täysin alkuperäisessä kunnossa”, sanoo arvostettu Porsche-asiantuntija Andy Prill CarAdvicen mukaan.

Julkaistu: 13.5.2019