Tuulilasi

Katso kuvat - Volkswagenilta jälleen uusi I.D.-sähkökonseptiauto


I.D. VIZZION vahvistaa Volkswagenin tulevaisuuden suunnitelmia itsenäisestä liikkumisesta. Sen sähköinen voimalinja edustaa uutta teknologiaa, ja sen automaattinen ajotoiminto tekee siitä turvallisen ja mukavan.
Kuvat Volkswagen

Samalla tämä Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä ensi-iltansa saava konseptiauto kertoo Volkswagenin tulevaisuuden autojen muotokielestä. I.D. VIZZIONin sisätilat tuovat täysin uudenlaisen tunteen ajamiseen ja matkustamiseen, sillä siinä ei ole lainkaan ohjauspyörää eikä näkyviä hallintapainikkeita.

Volkswgenin historian laajin ja innovatiivisin malli- ja tuotekampanja siirtyy seuraavaan vaiheeseen. Volkswagen on esitellyt jo uuden I.D.-malliperheen ensimmäiset täyssähköautot ja nyt Volkswagen esittelee ensimmäistä kertaa konseptiauton autonomista ajamista varten. Tällä hetkellä Volkswagen etenee uusien autojen kehittämisessä kaikilla osa-alueilla. Tavoite on tehdä innovatiivisen sähköautoteknologian avulla autoista turvallisempia ja viihtyisämpiä. Näillä uusilla ominaisuuksilla autosta tulee entistä merkittävämpi ja arvonsa pitävä tulevaisuuden liikkumismuoto. Tämän lisäksi auton käyttö tulee mahdolliseksi myös niille henkilöryhmille, jotka eivät tänä päivänä pysty ajamaan autoa esimerkiksi iän vuoksi.

Uusi I.D. VIZZION -konseptiauto on Volkswagen I.D.-perheen neljäs jäsen, se on premium-luokan sedan.

I.D. VIZZIONin sisätilat kuvastavat autonomisen ajamisen mahdollisuuksia. ”Digitaalinen kuljettaja” useine kuljettajaa avustavine järjestelmineen hallinnoi autoa – ilman ohjauspyörää ja näkyviä hallintapainikkeita. Kuljettajalle ja matkustajille tämä tarkoittaa uudenlaista turvallisuutta ja mukavuutta. Konseptiauto ajaa, ohjaa ja navigoi automaattisesti liikenteessä, mahdollistaen matkustajien ajankäytön muihin toimintoihin matkan aikana. ”Virtuaalinen isäntä”, jonka kanssa kommunikoidaan ääni- ja elekomennoin, tietää matkustajien henkilökohtaiset mieltymykset – kiitos täysintegroidun digitaalisen järjestelmän – ja sopeutuu jokaisen matkustajan toiveisiin yksilöllisesti.

I.D. VIZZION on 5,11 metriä pitkä, se tuottaa tehoa 225 kW ja sen huippunopeus on 180 km/h. Kun jarrutusenergia on käytössä, I.D. VIZZIONin 111 kWh lithiumioniakusto mahdollistaa jopa 665 kilometrin toimintamatkan. Auton älykäs ohjainjärjestelmä ohjaa nelivetoa ja kahta sähkömoottoria, jotka toimivat yhdessä saaden aikaan maksimaalisen suorituskyvyn.

I.D. VIZZION on Volkswagenin tulevaisuuden sähköautojen teknologinen selkäranka, joka mahdollistaa pitkät toimintamatkat ja maksimaalisen tilankäytön optimaalisilla kustannuksilla. Vuoteen 2025 mennessä Volkswagen suunnittelee esittelevänsä yli 20 sähkötoimista autoa. Alkaen kompaktin kokoluokan täyssähköautosta I.D.:stä, joka lanseerataan vuonna 2020, ja jota seuraa lyhyin väliajoin uusi täyssähköinen SUV – I.D. CROZZ – ja minibussi/van I.D. BUZZ.

Julkaistu: 19.2.2018