Tuulilasi

Katso kuvat: Uusi Toyota Land Cruiser ja C-HR Hy-Power Concept esillä Frankfurtissa


Toyota tuo tänään avatussa Frankfurtin autonäyttelyssä näytille laajan hybridi- ja kilpa-autokattauksen ohella uuden Land Cruiserin ja ED2-suunnittelukeskuksen toteuttaman, aiempaa tehokkaamman C-HR -konseptimallin.
Kuvat Toyota Press

Yli 65-vuotisen historian omaava Toyota Land Cruiser saa nyt uuden nykyaikaisen ulkonäön sekä laadukkaamman sisustan. Myös ajo-ominaisuuksia on parannettu.

Kuljettajanpaikalla viihtyvyyttä parantavat hyvä ergonomia ja hallintalaitteiden käytännöllinen sijoittelu. Uutta kojetaulua hallitsee suurikokoinen 8-tuuman näytöllä varustettu Toyota Touch® 2 with Go -multimediajärjestelmä. Optitron-mittariston keskellä on 4,2-tuuman monitoiminäyttö, jota ohjataan ohjauspyörän painikkeilla.

Matkustusmukavuutta parantavat esimerkiksi tuuletetut etuistuimet, lämmitettävät takaistuimet, tehokas automaatti-ilmastointi ja lämmitettävä tuulilasi. Länsi-Euroopassa Land Cruiserin voimanlähteenä on 130 kW / 177 hv tehoinen 2,8 D-4D -dieselmoottori. Muilla markkina-alueilla tarjolla on myös 2,7 VVT-i ja 4,0 VVT-i -bensiinivaihtoehdot.

Avustusjärjestelmät tekevät uudesta Land Cruiserista helpon ja turvallisen ajettavan.

Toyota esittelee Frankfurtissa myös eteläranskalaisen ED2-muotoilustudionsa toteuttaman konseptiversion, joka pohjautuu ison suosion saaneeseen C-HR -malliin. Euroopassa, kuten Suomessakin C-HR:n myynnistä yli 75 % on hybridiversioita.

Maailman ensi-iltansa saavan C-HR Hy-Power Conceptin ulkonäössä nähdään edistyksellisiä värejä ja yksityiskohtia. Kaikki koripaneelit ovat kuitenkin täysin samoja kuin tuotantomallissa.

Konseptimallin toteutuksen pohjana on toiminut ennen kaikkea tulevaisuuden hybriditekniikka, joka tulee olemaan nykyistä 90 kW (122 hv) järjestelmää voimakkaampi vaihtoehto. Se heijastaa merkittävää ja strategista tulevaisuuden kehitystä, jota Toyotan hybridimallistossa tullaan jatkossa näkemään.

(Lähde: Toyota Auto Finland)

Julkaistu: 12.9.2017