Tuulilasi

Katso kuvat – tässä on uusi Volkswagen TouaregKatso kuvat – tässä on uusi Volkswagen Touareg

Pitkään jatkuneen tiiserikampanjan jälkeen Volkswagen on vihdoin julkistanut uuden kolmannen sukupolven Touareg SUV:nsa Kiinassa.
Kuvat Volkswagen

Auto on muotoilultaan edeltäjäänsä virtaviivaisempi. Vaikka auto on tehty samalle MLB-alustalle kuin Porsche Cayenne, VW:n mukaan ainoa yhteinen ulkoinen elementti on tuulilasi.

Autolla on mittaa 4,878 metriä eli se on 7,7 senttiä entistä pidempi. Leveyttä on tullut lisää 4,4 senttiä ja korkeutta on sentin verran vähemmän. Auto on 106 kiloa edeltäjäänsä kevyempi.

Ehkä vakuuttavinta autossa on sen sisustus, Innovision Cockpit. Kojelaudalla on peräti 15-tuumainen kosketusnäyttö. Autossa on myös aktiivinen kallistuksenvakaaja, joka auttaa parempaan ajodynamiikkaan. Ilmajousitus on lisävaruste. Nelivedossa on lukittava tasauspyörästö, ajotiloja on viisi erilaista. Niitä saa neljä lisää lisävarusteena tulevalla off-road-paketilla.

Moottorivalikoimassa on bensiini- ja dieselmoottoreita sekä lataushybridi, kaikissa 8-portainen automaattilaatikko. Bensakone on 3,0-litrainen V6, jossa on 355 hevosvoimaa ja vääntöä 450 Nm. Diesel on myös 3,0-litrainen V6, vaihtoehdot ovat 228 ja 282 hevosvoimaa. Malliston kärkenä on 4,0-litrainen V8, josta lohkeaa 417 heppaa ja vääntöä erittäin rotevat 600 Nm. Lataushybridi tarjoaa 362 hevosvoimaa, sähköllä voi ajaa 58 kilometriä.

Autossa on LED Matrix etuvalot, ruuhka-avustin, kaistanpitoavustin, autonominen hätäjarrutusavustin ja paljon muuta turva- ja avustinteknologiaa.

Uuden Touaregin myynti alkaa Euroopassa vuoden puolivälissä, hinnoista ei ole vielä tietoa.

Julkaistu: 23.3.2018