Tuulilasi

Katso kuvat - tässä on uusi Porche Macan SUV


Porsche on julkistanut uuden Macan SUV:nsa Shanghaissa. Autoon on päivitetty paitsi ulkonäköä myös teknologiaa.
Kuvat Porsche

Etupäässä ulkoiset muutokset ovat melko hienovaraisia. Uudistettu on ilmanottoaukot sekä ajovalot. Uusia värivaihtoehtoja on tullut valikoimaan: Miami Blue, Crayon ja Dolomite Silver Metallic.

Takana ohuet takavalot on korvattu suuremmilla, ne on yhdistetty kapealla valopalkilla toisiinsa kuten Panamerassa ja Cayennessa. Takaosa on kaikkiaan massiivisemman oloinen kuin ennen, tässä on otettu mallia 718 Caymanista ja Boxsterista.

Sisällä keskikonsoli on laitettu kokonaan uuteen uskoon, sekin muistuttaa nyt Cayennen vastaavaa. Ilmastointiventtiilit on nyt sijoitettu kosketusnäytön alapuolelle, kun ennen ne oli integroituna vertikaalisesti kojelaudalle. 8-tuumainen kosketusnäyttö on korvattu 11-tuumaisella, siitä löytyy uusin Porsche Communication Management tietoviihdejärjestelmä. A GT urheiluohjauspyörä on lisävaruste, extrana saa myös erilaisia ajoasetuksia, joita voi kontrolloida ratista.

Connect Plus -järjestelmä tarjoaa erilaista liikennetietoa ajantasaisesti, se toimii ääniohjauksella. Autoon on saatavilla myös erillinen Offroad Precision App, joka auttaa offroad-ajossa. Myös ruuhka-avustin autosta löytyy lisävarusteena, se toimii nopeuksilla 0-60 km/h.

Porsche on kertonut, että uusi Macan on poikkeuksellisen sporttinen kompaktien SUV:ien segmentissä, mutta se ei ole kertonut vielä, mikä on muuttunut konepellin alla.

Jää nähtäväksi, onko autossa edelleen nykyinen 3-litrainen V6 Macan S:ssä ja Turbossa vai tuleeko siihen tilalle Panamerasta tuttu 2,9-litrainen V6. Vai joku muu...

Julkaistu: 26.7.2018