Tuulilasi

Katso kuvat - tässä on uusi Audi A1

1

Audi on julkistanut uuden A1 hatchbackin. Muotoilultaan auto on kulmikkaampi ja aggressiivisempi kuin edeltäjänsä.
Kuvat Audi

Keulalla on entistä leveämpi etusäleikkö. Ajovalojen tyyli on aggressiivisempi kuten muissakin isommissa Audeissa kuten A4:ssä ja A5:ssä. Konepellin etuosassa on myös kolme halkiota, joiden ideana on tehdä kunniaa Sport Quattrolle.

Metallivanteissa on valinnanvaraa 15-18 tuuman väliltä. Takaa löytyy LED-valot sekä paksu puskuri, joka tekee autosta leveämmän oloisen.

Auton sisällä on muuttunut monikin asia. Tietoviihdejärjestelmä on Audin uusin ja muutenkin sisustukseen on panostettu. Virtual Cockpit on 10,25-tuumainen, uuden MMI-tietoviihdejärjestelmän näytön saa 8,8- tai 10,1-tuumaisena. Isommassa on kosketusnäyttö.

Uusi A1 on tilavampi kuin edeltäjänsä. Tavaratilan koko on 335 litraa, takapenkit alas laskettuna 1090 litraa. Myös takapenkillä on enemmän jalkatilaa. Autoon saa lisävarusteena 30 eri vaihtoehdon tunnelmavalaistusmaailman, Apple CarPlayn, Android Auton, ylimääräisiä USB-portteja sekä Bang & Olufsenin 11 kaiuttimen audiojärjestelmän.

Turvatekniikka sisältää automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, kaistavahdin, adaptoituvan vakionopeudensäätimen ja automaattisen parkkiavustimen.

Moottorivaihtoehdoista kaikki ovat bensakoneita. Niitä ei ole vielä virallisesti vahvistettu, mutta mukana lienee 95-hevosvoimainen 1,0-litrainen turbo, toisesta päästä löytyy 2,0-litrainen, josta lohkeaa jo 200 hevosvoimaa.

Julkaistu: 19.6.2018