Tuulilasi

Katso kuvat - tässä on Bytonin high tech -konseptiauto


Kiinalaiset start up -yrityksen Bytonin ensimmäinen konseptiauto on julkistettu Las Vegasin CES-messuilla. Kyseessä on täyssähköinen crossover.
Kuvat Byton

Autosta saatiin jo tiiserikuvat syyskuussa. Autossa on uuden ajan tietoviihdeominaisuuksia ja semiautonomisia ajo-ominaisuuksia.

Auto on muotoilultaan uskalias ja futuristinen, muttei silti riko liiaksi rajoja.

Bytonin mukaan auton tuotantoversion hinnaksi tulee noin 45 000 dollaria. Sähkömoottorilla pystyy ajamaan 402 kilometriä yhdellä latauksella.

Taaemmaksi sijoitettu sähkömoottori tuottaa 272 hevosvoimaa, mutta tehokkaammassa kaksoismoottoriversiossa on peräti 476 hevosvoimaa, jonka ajosäde on 523 kilometriä.

Byton on panostanut rajusti sisätilojen tekniikkaan. Normaalin kojelaudan sijaan autossa on peräti 1,25 metriä leveä ja 25 senttiä korkea näyttö, joka ulottuu reunasta reunaan. Ratin keskelle on vielä laitettu erillinen 8-tuumainen näyttö.

Lisäksi takamatkustajilla on omat isot näytöt, joissa on liiketunnistimet.

Tuotantoversion pitäisi valmistua vuonna 2019. Siihen tulee kolmannen tason autonomisia ominaisuuksia ja myös optio neljännen tason autonomialle.

Byton on rakentamassa tehdasta Kiinan Nanjingiin, jossa autot tullaan valmistamaan. Tehtaan pitäisi pystyä valmistamaan ensi alkuun 100 000 autoa vuodessa, kunhan toiminta käynnistyy 2019. Kun tehdas saadaan kokonaan valmiiksi, nousee vuosikapasiteetti 300 000 autoon.

Bytonin mukaan tuotantoautoon tulee noin 85 % ominaisuuksista, joita on tässä konseptiautossa. Jäämme odottamaan, mitä tulee mukaan ja mitä jää pois.

Julkaistu: 8.1.2018