Tuulilasi

Katso kuvat - tämä auto on "uuden sukupolven älylaite"


Kiinalainen Byton on esittelemässä Las Vegasin autonäyttelyssä tällä viikolla uuden sähköisen SUV:n, jota yritys itse kutsuu ”uuden sukupolven älylaitteeksi”.
Kuvat Byton

Byton on kiinalaisen start up -yrityksen Future Mobilityn brändi. Yrityksen on perustanut joukko entisiä BMW:n ja Nissanin johtajia, ja toimitusjohtajana on entinen BMW-pomo Carsten Breitfeld.

Bytonin päämaja on Kiinassa, mutta sillä on työtilat sekä tutkimus- sekä kehitysfasiliteettinsa myös Saksan Münchenissa ja Yhdysvaltain Kaliforniassa.

Vielä nimeämättömän auton ensikuvissa silmiin pistää etenkin valtavan kokoinen digitaalinen näyttö kojelaudalla, se on lähes koko kojelaudan levyinen; sitä voi käyttää niin kuljettaja kuin matkustajakin. Toinen näyttö on mielenkiintoisesti keskellä ohjauspyörää. Autossa on 5G-internetyhteydet sekä tunnistusteknologiaa, joka tunnistaa kuljettajan kasvot, äänen ja käsien eleet.

Keskikokoisen SUV:n ulkokuori on vielä pitkälti hämärän peitossa, mutta muodoiltaan se näyttää olevan hyvin pehmeä.

Bytonin mukaan autossa tulee olemaan kasa autonomisen ajamisen ominaisuuksia. Lisäksi auto käyttää koneoppimista muistaakseen kulloisenkin ajoympäristön tarkasti. Se pystyy myös kommunikoimaan muiden Bytonin autojen kanssa.

Sähkömoottorilla voi ajaa yhdellä latauksella 500 kilometriä. Akut voi yhtiön lupauksen mukaan ladata ”siinä ajassa, kun ihminen juo kupillisen kahvia”.

Auto esitellään ensi sunnuntaina. Samalla nähdään myös esimerkiksi Fiskerin ja Rinspeedin autonomiset sähkömallit.  

Julkaistu: 3.1.2018