Tuulilasi

Katso kuvat: Ruotsalaisyritys kehitti kuplan muotoisen sähköauton


Sähköautoja valmistava startup-yritys Uniti on julkistanut joukkorahoituksella kehitetyn pienen kaupunkiauton Landskronan tehtaallaan Ruotsissa.
Kuvat Uniti

Kuplan muotoinen ”One” työnimeä kantava kulkupeli tarjoaa 22kWh:n akustolla 300 kilometrin ajosäteen. Pikalatauksella akuista saa ladattua 30 minuutissa 66 %.

Koin paljon yksityiskohtia ei ole tiedossa, mutta Car Advicen mukaan tulossa on myös kaksi-, neli- ja viisipaikkaiset malliversiot. Hinnat alkavat 14 900 eurosta.

Ostaja voi valita autoon joko perinteisen ratin tai joystickin näköisen kontrolliyksikön. Yhtiön mukaan etenkin jälkimmäinen ratkaisu on hrättänyt valtavasti mielenkiintoa.

Uniti keräsi joukkorahoitusta liki miljoona euroa auton prototyyppiin. Se on jo kaupan internetissä. Tuotanto pitäisi saada siihen malliin, että autojen toimitukset alkavat 2019.

Unitin mukaan One tuottaa koko elinkaarensa aikana valmistus mukaanlukien 75 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin tavallinen auto. Projektin partnereina ovat mm. Nvidia, Siemens, Haldex, BorgWarner ja Kuka Robotics.

Julkaistu: 8.12.2017