Tuulilasi

Katso kuvat - Peugeot julkisti uuden 508:n

Peugeot on julkistanut uuden sukupolven 508:n päivää sen jälkeen, kun auton kuvat vuotivat julkisuuteen.
Kuvat Peugeot

Kattolinja on hyvin matala, etuvalot ovat ohuet, auto näyttää kaiken kaikkiaan virtaviivaisemmalta kuin edeltäjänsä. Pituutta on 4,75 metriä ja korkeutta 1,4 metriä. Se on hiukan pienempi kuin edeltäjänsä.

Vaikka auto on pienempi, tavaratilaa on 487 litraa ja takapenkit laskettuna 1537 litraa.

Ohjaamossa on otettu mallia Peugeotin SUV:eista, 12,3-tuumainen i-Cockpit-näyttö on suoraan kuljettajan edessä, keskellä oleva kosketusnäyttö on 10-tuumainen.  Apple CarPlay sekä Android Auto ovat yhteensopivia järjestelmään, mukana on myös langaton puhelinlataus.

Erilaisia säilytyslokeroita on ohjaamossa peräti 32 litraa, USB-liittimiä on neljä, lisäksi löytyy kaksi 12-volttista latauskytkentää.

Auto on tehty PSA:n EMP2-alustalle, minkä avulla on saatu painosta pois 70 kiloa. Samalla se mahdollistaa myös semiautonomisia ominaisuuksia; mukautuva vakionopeuden säädin, kaistanpitoavustin, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kuolleen kulman monitori sekä pimeässä ajon erikoisavustin löytyvät kaikki autosta.

Moottorivalikoimaa on 1,6-litraisesta bensakoneesta 2,0-litraiseen dieseliin. Bensiiniversioista löytyy 182 ja 228 hevosvoimaa, dieseleistä 131, 162 ja 182 heppaa.

Perusmalli on tarjolla joko kuusiportaisella manuaalivaihteistolla tai 8-portaisella automaatilla, muut vain automaatilla.

Julkaistu: 22.2.2018
Kommentoi »