Tuulilasi

Katso kuvat – Oettinger tuunasi superpoliisiauton


Saksan autobahnilla vauhdit ovat poikkeuksellisen kovat, siksi myös paikallinen poliisi tarvitsee nopeita autoja saadakseen konnat kiinni.
Kuvat Oettinger

Ongelmana on tietysti budjetti; Saksan poliisilla ei ole varaa hankkia kalustokseen Porsche 911- tai Mercedes GT-autoja.

Oettinger on suunniteluut poliisiauton, jonka kapasiteetti kyllä piisaisi. Kyseessä on Volkswagen Golf R, joka julkistettiin pari viikkoa sitten Essenin autonäyttelyssä. ”Poliisiautossa” on kaikki tunnusmerkit kohdallaan, vlkku katolla, oikea valko-sini-neonvihreä-väritys ja niin edelleen.

Auton aerodynamiikkapaketti on myös varsin vakuuttava spoilereineen päivineen. Pakoputkia on neljä, kaikki 90-millisiä. Alla ovat 20-tuumaisen Hankookin matalaprofiiliset renkaat.

Oettinger on tuunannut 2-litraista moottoria niin, että normaalin 310 hevosvoiman sijaan siitä löytyy yli 400 heppaa. Nollasta sataan auto kiihtyy 3,6 sekunnissa ja sen huippunopeus on 290 km/h.

Saksan polisin kannalta valitettavasti autoja ei tulla virkavallan alla näkemään. Konsepti nimittäin suunniteltiin Saksan liikenneministeriön ja teollisuudes kanssa yhteistyössä turvallisuuskampanjan Tune it! Safe! -tarpeisiin.

Mutta toki, jos valtiolla rahaa riittää, kuka tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu…

(Lähde: Carscoop)

Julkaistu: 1.1.2018