Tuulilasi

Katso kuvat - Nissanin sähköinen crossover suurkapasiteettiakulla


Nissan julkisti uuden Leafin maailmanlaajuisesti jo syyskuussa ja lanseerasi uuden sähköekosysteeminsä äskettäisessä Nissan Futures 3.0 ‑tapahtumassa. Tokiossa yhtiö tuo näytille kaksi täysin sähkökäyttöistä uutta konseptiautoa.
Kuvat Nissan

Kaikki tämä antaa vahvan signaalin siitä, että Nissan on päättänyt säilyttää johtoasemansa sähköautosegmentissä ja sitoutunut brändilupauksensa "Innovation that excites" lunastamiseen.

Uusina konsepteina näyttelyssä nähdään täysin sähkökäyttöinen IMx-crossover ja Nissan Leaf Nismo, jotka esittelevät yhtiön uusimpia teknologioita ja antavat esimakua Nissan Intelligent Mobility ‑vision mukaisista tulevaisuuden innovaatioista.

Ajon aikana päästötön Nissan IMx ‑crossover-konsepti tarjoaa poikkeuksellisen ajonautinnon ja integroituu saumattomasti yhteiskunnan infrastruktuuriin

Täysin sähkökäyttöinen Nissan IMx on itseohjautuva, nelipaikkainen crossover-konsepti, jonka toimintamatka yhdellä latauksella on yli 600 kilometriä (japanilaisen JC08-ajosyklin mukaan).

Uutuuskonseptissa Nissanin uusi erityinen sähköautoalusta on yhdistetty kahteen sähkömoottoriin, jotka tuottavat yhdessä tehoa 320 kilowattia ja vääntöä uskomattomat 700 newtonmetriä. Lattia on täysin tasainen, mikä tuo lisätilaa matkustamoon ja parantaa ajodynamiikkaa. Matalan painopisteen ansiosta auton käsiteltävyys on tasoa, johon ei ole totuttu crossover-segmentissä.

Auton suurikapasiteettinen akku voi toimia pienimuotoisena voimalaitoksena jakamalla sähköä verkkoon Vehicle to Grid ‑järjestelmän kautta. Akku on mahdollista ladata sekä langattomasti että perinteisellä tavalla. Konseptin perimmäisenä tavoitteena on vahvistaa yhteyttä auton ja kuljettajan välillä ja tehdä autosta kuljettajan läheinen ja luotettava kumppani, joka takaa entistä turvallisemman, mukavamman ja nautittavamman ajokokemuksen.

Leaf Nismo -konsepti: Nissanin sähköautojen lippulaivamalli 

Leaf Nismo ‑konseptissa yhdistyvät sähköauton ympäristöystävällisyys ja taloudellisuus sekä Nismon tavaramerkiksi muodostunut ajodynamiikka.

Uuden Leaf Nismo ‑konseptiversion ulkomuoto on korostetun urheilullinen. Nismon kilpa-autoteknologian hyödyntäminen uutuuskonseptin korirakenteissa on parantanut dynaamista suorituskykyä Leafin erinomaisesta ilmanvastuskertoimesta tinkimättä. Myös mustan sisäverhoilun punaiset yksityiskohdat antavat vihjeitä auton suorituskyvystä.

(Lähde: Nissan)

Julkaistu: 25.10.2017