Tuulilasi

Katso kuvat: Nissanilta ja Italdesignilta huikea GT-R50 – miljoonan euron auto

Katso kuvat: Nissanilta ja Italdesignilta huikea GT-R50 – miljoonan euron auto
Nissan on julkistanut uusia kuvia Italdesignin suunnittelemasta Nissan GT-R50-atuosta. Auto saa esittelynsä tässä kuussa Iso-Britanniassa Goodwoodin Festivaaleilla.
Kuvat Nissan

Hintaa autolle on tulossa noin miljoona euroa, sitä tehdään ainoastaan 50 kappaleen erä. Goodwoodiin tuodaan auton prototyyppimalli, vielä ei tiedetä, onko se vain näyttelyssä vai osallistuuko se myös kuuluisaan mäkiajoon.

“The Goodwood Festival of Speed on ideaali paikka esitellä Nissan GT-R50 by Italdesign. Autossa yhdistyy voima ja taiteellisuus, joiden yhdistelmällä juhlistamme 50 vuotta, jonka aikana olemme inspiroineet asiakkaitamme näillä autoilla”, sanoo Nissanin varasuunnittelujohtaja Alfonso Albaisa.

”Kuten tämä prototyyppikin myös Goodwood on suunnittelun, suorituskyvyn, tietynlaisen hemmottelun, sekä historian että tulevaisuuden juhlaa.”

GT-R50 perustuu GT-R Nismoon, mutta sisätiloja on uudistettu rajusti, että saavutettaisiin futursitinen tunnelma mittatilaustyönä tehtäviin yksityiskohtiin.

Autossa on sama 3,8-litrainen V6 tuplaturbo, Mutta Nismo on tuunannut siihen lisää tehoja; hevosvoimia on noin 720 ja vääntöä 780 Nm. Nismoon verrattuna heppoja on peräti 120 enemmän, vääntöä on 128 Nm enemmän.

Näin rajun teholisäyksen takana ovat mm. uusi GT3 turboahdin, isommat jäähdyttimet, enemmän kuormaa kestävät kampiakselit, uudet männät, uusiksi muokattu nokka-akseli, nopeammin virtaava polttoaineen suihkutus, optimoitu sytytys sekä uusittu pakoputkijärjestelmä.

Myös vaihteisto, tasauspyörästö ja vetoakseli on uusittu, jousituksessa on Bilstein DampTronic adaptiivinen iskunvaimennus. Brembon jarrut ovat myös uudet.

”Meillä Italdesignilla on pitkä historia toteuttaa asiakkaidemme haaveita. Kun aloimme tehdä yhteisyötä Nissanin kanssa, pystyimme herättämään GT-R-fantasian eloon”, sanoo Italdesign-Giugiaron pääjohtaja Jörg Astalosch.

“Tavoitteemme on yhdessä se, että pian tämä ”monsteriauto” muuttaa 50 erittäin valikoidun intohimoisen entusiastin elämän, heidän odotuksensa on pian ohi.”

Julkaistu: 9.7.2018
Kommentoi »