Tuulilasi

Katso kuvat - myös Seat teki kaksipaikkaisen minimenopelin


Renault esitteli jokin aika sitten oman kaksipaikkaisen miniautonsa Twizyn ja Citroen samanlaisen Ami Onen. Nyt on Seatin vuoro.
Kuvat Seat

Seat pyrkii haastamaan omalla Minimollaan, joka on myös täyssähköinen konseptiauto. Yhtiön mukaan samassa kulkupelissä on saatavilla auton ja moottoripyörän hyödyt.

Minimon voi joko ostaa tai vuokrata. 2,5-metrinen auto esiteltiin maanantaina World Mobile -kongressissa. Auton pituus on tismalleen sama kuin ensimmäisen sukupolven Smart FotTwolla. Se on kuitenkin selkeästi kapeampi, vain 1,24 metriä, kun Smart on 1,51 metriä leveä.

Minimon kaksi istuinpaikkaa ovat peräkkäin, matkustajan paikka on kuljettajan takana kuin moottoripyörässä. Yksi iso ero Renault Twizyyn verrattuna on se, että akun voi ladata, mutta sen voi myös vaihtaa jo valmiiksi ladattuun akkuun itse. Seatin mukaan Minimo kulkee yhdellä latauksella noin 100 kilometriä.

Minimon ovet aukeavat pystysuoraan, mikä on hyvä ratkaisu ahtaissa tiloissa. Seat tuo auton myös Geneven autonäyttelyyn maaliskuussa, samankaltaisia cityautoja on tulossa nyt monilta valmistajilta.

Seat pohtii parhaillaan, missä se alkaisi valmistaa Minimoa. Aivan sataprosenttisen varmaa sen tuotantoon tulo ei vielä Automotive Newsin mukaan ole.

Jos auton painoksi tulee alle 425 kiloa, sitä voivat ajaa myös 16-vuotiaat ilman ajokorttia kunkin maan lainsäädännöstä riippuen.

Julkaistu: 26.2.2019