Tuulilasi

Katso kuvat: Mazdalta kaksi upeaa konseptiautoa Tokion autonäyttelyyn


Mazda Motor Corporation esittelee tämänvuotisessa Tokion autonäyttelyssä kaksi uutta konseptimallia, jotka viitoittavat tietä tulevalle Mazda-sukupolvelle – toinen teknologian ja toinen muotoilun osalta.
Kuvat Mazda

Mazda esittelee myös uuden SKYACTIV-X-bensiinimoottorin näyttelyssä, joka on avoinna yleisölle 28.10–5.11. ja yksinomaan lehdistölle 25. ja 26. lokakuuta.

Maailman ensiesittelynsä Tokiossa saava tuotekonsepti on kompakti hatchback-malli, jossa kohtaavat seuraavan sukupolven teknologia ja muotoilu. Uutuuskonseptissa esitellään SKYACTIV-Vehicle Architecture, seuraavan sukupolven teknologiakokonaisuus, joka perustuu Mazdan ihmiskeskeiseen suunnittelufilosofiaan. Konseptin voimanlähteenä toimii SKYACTIV-X, maailman ensimmäinen kaupalliseen käyttöön suunniteltu bensiinimoottori, jossa käytetään puristussytytystä. Lopputulos on yhdistelmä hienostunutta ja dynaamista suorituskykyä ja näyttävää ulkomuotoa.

 Muotoilukonsepti puolestaan näyttää suuntaa Mazdan seuraavan sukupolven mallien muotoilulle. Konsepti esittelee entistä syvällisemmän tulkinnan yhtiön ylistetystä KODO-muotoilukielestä, joka sai ensiesittelynsä Mazda CX-5:ssä vuonna 2012.

 Lisäksi Tokiossa nähdään uusi Aasian markkinoille suunnattu Mazda CX-8 ‑crossover, jossa on kolme istuinriviä ja vähäpäästöinen SKYACTIV-D 2.2 ‑dieselmoottori, samoin kuin uusi Mazda MX-5 Red Top ‑erikoisversio. Mazda CX-8:n myynti käynnistyy Japanissa joulukuussa. Uudessa Mazda MX-5 ‑erikoisversiossa on tumman kirsikanpunainen avattava katto ja punaruskea nappanahkaverhoilu.

 Mazdan pääjohtaja Masamichi Kogai kommentoi yhtiön näyttelytarjontaa seuraavasti:

"Julkistimme elokuussa pitkän aikavälin Sustainable Zoom-Zoom 2030 ‑vision, joka määrittää suuntaviivat tuotteidemme teknologian kehitykselle. Visio antaa osviittaa siitä, kuinka Mazda aikoo hyödyntää autojen houkuttelevinta ominaisuutta – ajonautintoa – ihmisten, maapallon ja yhteiskunnan haasteiden ratkaisussa. Visio myös sitouttaa Mazdan leikkaamaan autojensa CO2-päästöjä merkittävästi. Uskomme, että paras tapa päästä tähän tavoitteeseen on polttomoottori- ja sähköteknologian yhdistely aluekohtaisen energiatilanteen ja ‑tarjonnan mukaan. Tämänvuotinen näyttelytarjontamme merkitsee meille uuden aikakauden alkua. Esittelemme uusissa konseptiautoissa muotoilua ja teknologiaa, jotka määrittävät kokonaisen uuden Mazda-sukupolven kehityssuunnan. Uutuusominaisuuksiin kuuluu SKYACTIV-X-bensiinimoottori, joka on vastaus koko globaalin autoteollisuuden pitkäaikaisiin unelmiin."

Mazdan näyttelytarjonta Tokion autonäyttelyssä vuonna 2017:

Konseptiautot

Seuraavan sukupolven tuotekonsepti (maailman ensiesittely)

Seuraavan sukupolven muotoilukonsepti

Näytteillä olevat mallit

Mazda CX-8 (malli ei tule Suomen markkinoille)

Mazda2 (Mazda Demio) Noble Crimson ‑erikoisversio

Mazda Roadster (MX-5) Red Top ‑erikoisversio

Päivitetty Mazda Roadster (MX-5) RF

Tällä hetkellä myynnissä olevat mallit

Mazda6 (Mazda Atenza) sedan

Mazda3 (Mazda Axela) sedan

Mazda CX-3

Mazda CX-5

Teknologiaesittelyt

Seuraavan sukupolven SKYACTIV-X-bensiinimoottori

Julkaistu: 10.10.2017