Tuulilasi

Katso kuvat ja video: Kian uusi konseptiauto on futuristinen olio

Katso kuvat ja video: Kian uusi konseptiauto on futuristinen olio
Kia on esitellyt Shanghain China International Import Expossa uuden konseptiautonsa Kia Futurionin. Sen on tarkoitus ilmentää, miltä Kian tulevaisuuden sähköautot tulevat näyttämään.
Kuvat Kia

Kian mukaan Futuronissa on autonomisen 4-tason ominaisuuksia kuten LiDAR-sensorit, mitkä mahdollistavat käsien irti pitämisen ratista, eikä kuljettajan tarvitse koko ajan seurata liikennettä.

Futuron ei ole selkeästi crossover, pikemminkin hiukan korotettu coupe. Auton etusäleikkö on esimerkki Kian ”tiikerin kuonon” tulevasta kehityksestä, jatkossa sitä kutsutaankin yhtiön mukaan ”tiikerin kasvoiksi.”

LED-valot ovat Kian mukaan saaneet inspiraationsa kiinalaisen perinteen lohikäärmeistä. Autossa on myös uudistettu Kian logo, joka on nähty jo aiemmin Kia Imagine -konseptiautossa. Auton koko katto on lasia. Kian mukaan se luo mielikuvan lentävistä lautasista.

Ulkoasun lisäksi myös sisätilat ovat futuristiset; etupenkit voi säätää joko ajoasentoon tai rentoutumisasentoon. Kun auto on autonomisessa ajotilassa, penkit menevät automaattisesti rentoutumistilaan ja ohjauspyörä vetäytyy sisään. Ohjaamossa on kuljettajan edessä kaksi isoa kaarevaa näyttöä.

Futuronissa on sähkömoottori jokaiselle neljälle pyörälle eli siinä on neliveto. Auto on aika tavalla saman kokoinen kuin nykyinen Kia Stinger.

Ei ole mitään tietoa, meneekö Futuron joskus tuotantoon, mutta todennäköisesti se ainakin tulee ilmentämään ulkoasultaan Kian tulevaisuuden muotoilua. Myös uusi logo löytynee myös tulevaisuuden Kia-autoista.

Katso video Kia Futuronista jutun alta.

Julkaistu: 6.11.2019
Kommentoi »